30. elokuuta 2008

Lassi menee metsään

Sain idean vadelmalassiin Indiran blogista. Kokeilin vadelmalassia (vasemmalla), ja sitten ajattelin näyttää lassille vielä hieman enemmän metsää ja kokeilla lassia myös mustikoilla.

Molemmat lassit olivat oikein hyviä, sellaisia ihanan kuohkeita juomia, joiden maussa oli hapanta jogurttia ja raikasta marjaa. Vadelmalassista kannattaa siivilöidä siemenet pois - tämän totesin, kun itseäni tässä kohtaa laiskotti, ja sitten niitä siemeniä sai kaivella hampaiden välistä loppuillan.

Juomat eivät olleet mitään makeita, vaikka laitoinkin hunajaa aika reilulla kädellä. Molemmat juomat sopisivatkin mielestäni varsinkin jonkinlaiseksi virkistäväksi välipalajuomaksi eivätkä ehkä niinkään jälkiruoaksi. Toki ne menevät jälkiruokanakin, jos ei halua mitään kovin makeaa jälkiruokaa. Itselläni on sen verran vaatelias makean hammas, että nämä eivät sille jälkkäriksi riitä...

Marjojen ja jogurtin määrää voi vähentää tai lisätä, jos haluaa marjaisampaa tai jogurttisempaa lassia. Mansikatkin sopisivat varmasti tosi hyvin. Kun käyttää jäisiä marjoja, juomaa ei tarvitse viilennellä, vaan se on heti valmista juotavaksi!

MARJALASSIN AINEKSET
yhteen isoon lasiin

2 dl maustamatonta jogurttia
1 dl mustikoita/vadelmia
makeutusta (sokeria tai hunajaa) maun mukaan

Sitten vain kaikki ainekset tehosekoittimella tasaiseksi ja reipas kaatoliike isoon lasiin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti