10. elokuuta 2008

Kanaa pinaattikastikkeessa

Ravintoloissa tämä ruoka on kai useimmiten nimeltään Chicken palak tai Murgh palak, mikä tarkoittaa siis kanaa pinaattikastikkeessa. Pinaatin sijasta tässä ruoassa voi käyttää muitakin vihreitä lehtiä ja minulla olikin tällä kertaa mangoldia. Yleensä en käytä niin paljon vihreää kuin tällä kertaa (sitä mangoldia kun nyt kerran oli niin reilusti), mutta tulipahan oikein "pinaattinen" versio.

Pinaatin voi hyvin soseuttaakin ryöppäämisen jälkeen, jos tykkää tasaisemmasta rakenteesta.

KANAA PINAATTIKASTIKEESSA (CHICKEN PALAK)
neljän hengen annos

AINEKSET

2 rkl öljyä
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna tai raastettuna
isohko pala inkivääriä (joku kolmen sentin pala), raastettuna
3 vihreää chiliä hienonnettuna
2 isohkoa sipulia pilkottuna
1 tölkki kokonaisia tomaatteja hienonnettuna (tai tomaattimurskaa tai n. 4 tuoretta tomaattia pilkottuna)
1/2 kg luutonta broileria paloiteltuna
1 tl korianterijauhetta
1/2 - 1 tl chilijauhetta
1/2 tl kurkumaa
1 - 2 tl suolaa
1/2 tl garam masalaa
iso kasa pinaattia, mangoldia tms. vihreää (ehkä noin 200 - 250 g)

TEE NÄIN

1. Ryöppää pinaatteja kiehuvassa vedessä muutama minuutti. Huuhtele ne kylmällä vedellä siivilässä ja puristele kuivaksi. Leikkaa veitsellä hyvin hienoksi.

2. Kuumenna öljy isohkossa pannussa ja lisää siihen valkosipuli, inkivääri ja chilit ja paista hetki. Lisää sipulit ja paista niitä, kunnes sipulit ovat saaneet reilusti väriä (10 - 15 minuuttia). Lisää tomaatit ja paista 5 - 10 minuuttia.

3. Lisää nyt broileri, mausteet ja pinaatti sekä vettä haluamasi määrä (lisää vettä enemmän, jos haluat enemmän kastiketta ja vastaavasti vähemmän, jos haluat ruoasta kuivempaa). Hauduta kannen alla keskilämmöllä silloin tällöin sekoitellen, kunnes broileri on kypsää. Maista vielä, että suolaa on sopivasti.

TARJOA riisin tai leivän kera. Toiseksi ruoaksi sopii joku kuiva kasvisruoka, esimerkiksi paistetut perunat tai punajuuri.

TOINEN VERSIO:
Jos haluaa sileämpää kastiketta, sipulit voi myös ensiksi ruskistaa pannulla ja ajaa sitten tehosekoittimella vesitilkan kanssa tasaiseksi tahnaksi. Tämän paahdetun sipulitahnan voi sitten lisätä tomaattien kanssa samaan aikaan pannulle.

KOLMAS VERSIO: Kastikkeeseen voi myös lisätä tilkan kermaa, jos tykkää kermaisemmasta kastikkeesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti