19. elokuuta 2008

Kanacurry

Kanacurrya minttuisella riisipedillä.

Tämä kanaruoka kannattaa tehdä luullisesta broilerista, koska sillä tulee mehukkaampaa. Itse tykkään käyttää koipinuijia, jotka ovat kivan kokoisia ja näköisiä. Broileri saa muhia kastikkeessa pitkään, jolloin se imee itseensä paljon makua. Samalla kastike tiivistyy ihanaksi, paksuksi ja maukkaaksi soossiksi, jota voisi syödä suoraan pannulta...

Marinoimattomia koipinuijia on vähän vaikea löytää, ja siksi käytän yleensä jotain tulisesti maustettuja nuijia. Pyyhin kuitenkin marinadin pois ennen käyttöä.

AINEKSET

n. 1/2 kg luullista broileria isohkoina paloina (koipinuijat kokonaisina)

2 sipulia hienonnettuna
4 valkosipulinkynttä murskattuna
n. 3 cm:n pätkä inkivääriä hienoksi raastettuna
3 - 4 vihreää chiliä hienonnettuna (tai sen verran kuin itse haluat)
1 tl chilijauhetta (tai maun mukaan)
1 1/2 tl suolaa

Maustetahnaan:
1 rkl valkoisia unikonsiemeniä
1 tl kuminansiemeniä (jeera)
1/2 tl garam masalaa
1 tl korianterijauhetta

TEE NÄIN

1. Jos käytät marinoimatonta broileria, sekoita pienessä astiassa n. 1/2 tl kurkumaa, 1 tl chilijauhetta, 1 tl suolaa ja tilkka öljyä ja hiero tämä seos broilerien päälle. Anna maustua tunnin verran.

2. Paahda unikonsiemeniä kuivalla pannulla, kunnes ne saavat hieman väriä ja alkavat tuoksua. Laita unikonsiemenet mortteliin tai tehosekoittimeen, joka sopii mausteiden jauhamiseen. Paahda myös kuminansiemenet kuivalla pannulla ja laita nekin mortteliin tai tehosekoittimeen. Lisää tilkka vettä ja jauha mausteet joko morttelissa tai tehosekoittimessa tasaiseksi tahnaksi. Lisää tahnaan garam masala ja korianterijauhe. Siirrä sivuun odottamaan.

3. Kuumenna öljy isohkossa pannussa ja lisää sipulit. Ruskista sipulit hyvin ruskeiksi (tähän menee sellaiset 15 minuuttia). Lisää pannulle valkosipuli, inkivääri ja chilit. Paista muutama minuutti silloin tällöin sekoitellen.

4. Lisää pannulle chilijauhe, suola ja broilerit. Paista 10 - 15 minuuttia muutaman kerran sekoittaen. Sekoita joukkoon sitten maustetahna ja lisää vettä sen verran, että broilerit eivät aivan peity (ehkä noin 4 - 5 dl). Hauduttele kannen alla, kovahkolla keskilämmöllä, kunnes broilerit ovat kypsiä (koipinuijissa menee noin tunti). Kääntele broilereita aina silloin tällöin.

Syö riisin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti