16. elokuuta 2008

Punajuuren paluu, osa 2

Tämä ohje on peräisin Bill Grangerilta, ohjelmasta Taste. Punajuuren, appelsiinin ja fetajuuston yhdistelmä kuulosti niin mielenkiintoiselta, että tätähän piti heti päästä kokeilemaan. Hyvää salaatti olikin, mutta mielestäni suolaa saa olla aika paljon, kun nuo punajuuretkin ovat niin makeita... Mutta se on tietysti makukysymys.

APPELSIINI-FETA-PUNAJUURISALAATTI

TARVITAAN

rucolaa tai nuorta pinaattia
muutama punajuuri
pulleita sokeriherneitä (sugar snaps)
fetaa
appelsiinia
suolaa
mustapippuria
oliiviöljyä
viinietikkaa
sileälehtistä persiljaa

1. Keitä punajuuria puolisen tuntia suolalla maustetussa vedessä. Jäähdytä, kuori ja viipaloi ne.

2. Ryöppää sokeriherneitä vajaa minuutti (saavat jäädä rapsakoiksi) ja jäähdytä ne nopeasti kylmässä vedessä. Kuori ja viipaloi appelsiinit. Viipaloi myös fetajuusto.

3. Asettele lautaselle rucola, punajuuret, sokeriherneet, feta ja appelsiini. Mausta suolalla, pippurilla, oliiviöljyllä ja viinietikalla. Koristele lopuksi persiljalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti