8. elokuuta 2008

Mustikkamalja


Tähän jälkkäriin sain eilen kätevästi upotettua saamani mustikat, jotka olivat odotelleet jääkaapissa pari päivää. Tämä oli kiva, näyttävä ja helppo jälkkäri, jonka osat voi tehdä etukäteen ja jonka voi koota juuri ennen syömistä. Kaukaisille vieraillekin oli kiva tarjota jotakin ihan perisuomalaista, kauden marjoja suoraan metsästä.

Ohje on peräisin Glorian ruoka & viini -lehdestä, numerosta 5/2007. Alkuperäiseen ohjeeseen olisi kuulunut leipäjuustoakin, mutta jätin sen pois, koska napostelulautasessa oli jo sitä. Marengit meinasin ostaa valmiina, mutta kun näin kaupassa yhden marenkipussin hinnan (3.60 e), niin tulinkin toisiin ajatuksiin - en viitsinyt ruveta maksamaan mokomista munanvalkuaisista tuollaista hintaa. Tein ne siis itse, samoin kuin mustikkakeiton.

Mustikkainen hätävara (alkuperäisohje):
ohjeesta neljälle

1 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta (Crème vanilla, itse panin koko purkillisen, että tuli oikein kunnon satsi)
100 g leipäjuustoa (tätä en siis laittanut, ja hyvää oli ilmankin)
2 dl tuoreita mustikoita
8 pikkumarenkia tai pikkuleipää
1 - 2 dl mustikkakeittoa

1. Vaahdota kylmä Crème vanilla. Leikkaa leipäjuusto pieniksi kuutioiksi. Lado vaahto, juusto, mustikat ja hiukan murskatut marengit kerroksittain neljään korkeaan lasiin tai jälkiruokamaljaan. Valuta kastikkeeksi mustikkakeittoa. Tarjoa kylmänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti