Joskus kuitenkin jokin salaattiohje vaikuttaa sellaiselta, että sen takia on valmis näkemään hieman vaivaakin. Kaikki pipoa kiristävät rasva- ja kalorirajoituksetkin unohtuvat - kerrankos täällä vaan eletään, kyllä elämästä pitää joskus nauttiakin! Tämä endiivisalaattiohje aiheutti juuri tuollaisen reaktion ja tämän salaatin takia olin valmis jopa tekemään erillisen kauppareissunkin. Endiivejä ei kaupasta löytynyt, mutta salaattisikuri sopi aivan hyvin korvikkeeksi.
Jotenkin tässä salaatissa kaikki ainekset sopivat lähes täydellisesti yhteen: hieman kirpeä ja rapea salaattisikuri, makeahko punajuuri, suolainen ja voimakas sinihomejuusto sekä paahdetut saksanpähkinät. Satunnainen kyläilijäkin, jonka kanssa tämän ruokailukokemuksen jaoimme, söi hartaasti nautiskellen ja tokaisi vain: "Älä ota tältä puolelta lautasta; nämä tällä puolella ovat minun!" Salaattia kannattaa siis tehdä reilusti, ettei se lopu kesken! :-D
ENDIIVISALAATTI
endiiviä tai salaattisikuria
keitettyä punajuurta kuutioina
saksanpähkinöitä
sinihomejuustoa, esim. Roquefort (Aurakin osui ja upposi)
Pähkinävine: 1 osa punaviinietikkaa, 3 osaa saksanpähkinäöljyä, vastajauhettua mustapippuria
(sormi)suolaa
1. Paahda saksanpähkinöitä kuivalla pannulla ja rouhi ne karkeasti.
2. Poista endiiveistä tai salaattisikurista päällimmäiset lehdet sekä kanta. Irrottele lehdet varovasti ja levitä ne tarjoilulautaselle.
3. Levitä punajuurikuutiot, rouhitut saksanpähkinät ja murusteltu sinihomejuusto lehtien päälle.
4. Sekoita punaviinietikka, saksanpähkinäöljy ja pippuri hyvin keskenään ja ripottele salaatin päälle. Ripottele päälle myös suola.
Laura Calder: French Food at Home
Sinihomejuuston ja saksanpähkinöiden liitto on aina onnistunut!
VastaaPoistaMulle oli aivan uusi tuttavuus tämä yhdistelmä, mutta oikeassa olet, sopivat kyllä tosi hyvin yhteen! Nam nam.. :-)
VastaaPoista