6. heinäkuuta 2008

Paistettua kajottikurpitsaa

Olin onnesta mykkänä, kun meidän lähimarketista rupesi saamaan kajottikurpitsaa. Ennen piti käydä Hakaniemessä hakemassa pullokurpitsaa (engl. bottle gourd) tai muita samansukuisia vihanneksia. Kesäkurpitsaakin olen tässä ruoassa kokeillut, mutta se menee aika helposti mössöksi ilmeisesti suuremman vesipitoisuutensa takia. Tosin ei se kyllä tahtia haittaa - maku on ihan yhtä hyvä!

Kajottikurpitsaa.

AINEKSET

1 rkl öljyä
1 tl sinapinsiemeniä
1 tl chana dalia
1 tl urad dal
1 punainen chili (tai vihreä)
1/4 tl asafoetidaa (hajupihkaa)
muutama currylehti (voi jättää poiskin)
1/2 tl kuminansiemeniä
1 sipuli hienonnettuna
1 kajottikurpitsa (tai esim. pullokurpitsaa tai kesäkurpitsaa) kuutioituna
1/2 tl kurkumaa
1 tl suolaa
1 tl korianterijauhetta

VALMISTUS

1. Kuumenna öljy paistinpannussa. Lisää sinapinsiemenet ja anna niiden paukkua kannen alla. Alenna lämpöä ja lisää pannulle chana dal, urad dal, chili, asafoetida, currylehdet ja kuminansiemenet. Paista aineita koko ajan sekoitellen, kunnes chana dalit ja urad dalit ovat kullankeltaisia.

2. Lisää pannulle sipulit ja paista niitä, kunnes ne ovat saaneet vähän väriä. Lisää sitten vihanneskuutiot, kurkuma ja suola ja sekoita hyvin. Paista silloin tällöin sekoitellen, kunnes vihannes on kypsää (eli läpeensä pehmeää ja läpikuultavaa, ei enää valkoista). Sekoita lopuksi joukkoon korianterijauhe ja paista vielä muutama minuutti.

TARJOILUEHDOTUKSIA:

Paistetun kajottikurpitsan seuraksi sopii hyvin riisi tai chapatit. Kanaruoista esimerkiksi voikananpoika sopii hyvin. Toiseksi kasvisruoaksi sopisi esimerkiksi sipulirasam.

Valmiina pöytään!

Englanniksi Chayote fry
Teluguksi Bengaluru Vankaya Vepudu


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti