Olen seurannut aika tarkkaan alkuperäistä ohjetta muilta osin, mutta olen vähentänyt linssien määrää. Tälläkin määrällä linssejä tulee aika paljon syötävää, ehkä sellainen viiden tai kuuden hengen annos. Mausteille Reza ei antanut mitään määriä, joten olen vetäissyt ne hatusta.
TARVITAAN
1/2 dl chana dalia
1 dl toor dalia
1 dl moong dalia
6 dl vettä (lisää tarvittaessa)
1 - 2 tl suolaa
1/2 tl kurkumaa
1 rkl tamarindia
Popu/tadka:
2 rkl öljyä
1 1/2 tl sinapinsiemeniä
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
1 - 2 punaista chiliä
1 tl kuminansiemeniä
muutama currylehti (voi jättää poiskin)
1/3 tl asafoetidaa
tuoretta korianteria koristeluun
VALMISTUS
1. Puhdista ja huuhtele linssit. Liota chana daleja ja toor daleja pari tuntia.
2. Laita tamarindi kuppiin tai kulhoon ja kaada päälle noin desin verran kuumaa vettä. Liota tamarindia 15 - 30 minuuttia ja painele välillä hedelmälihaa lusikalla, jotta hedelmä liukenisi paremmin veteen. Laita sitten toisen kulhon päälle siivilä ja kaada tamarindivesi siivilän päälle. Painele vielä lusikalla siivilässä olevaa tamarindia, jotta saisit siitä mahdollisimman paljon mehua irti. Laita siivilöity tamarindimehu sivuun odottelemaan ja heitä hedelmänroippeet siivilästä menemään.
3. Kuumenna kattilassa 6 dl vettä kiehuvaksi ja lisää suola ja kurkuma. Pienennä lämpöä ja lisää kaikki linssit. Keittele hiljakseen kannen alla puolisen tuntia tai kunnes kaikki linssit ovat pehmeitä. Lisää tarvittaessa vettä, jotta saat sellaisen koostumuksen, jollaisen haluat (itse pidän melko ohuista dal-ruoista, varsinkin silloin, kun syön dalia riisin kera). Ota kattila pois liedeltä.
4. Tee popu/tadka: Kuumenna öljy pienessä pannussa ja lisää sinapinsiemenet. Anna niiden paukkua kannen alla, ja lisää sitten muut aineet - paitsi asafoetida - yllä mainitussa järjestyksessä. Paista hetki koko ajan sekoitellen, kunnes valkosipuli on saanut kevyen rusketuksen. Lisää sitten asafoetida ja paista muutama sekunti. Kaada popu/tadka linssien päälle ja sekoita hyvin. Koristele halutessasi tuoreella korianterilla.
Tiesitkö muuten, että Delhi belly tarkoittaa turistiripulia, joka saattaa iskeä Intiassa matkustavaan turistipoloon.
Hei! ohjeessa ei kerrota missä vaiheessa tamarindi lisätään mukaan? se jää vain sivuun odottelemaan. =)
VastaaPoistaPahus vieköön, oikeassa olet! Pahoitteluni asiasta! Lisää tamarindi keitettyjen linssien joukkoon, siis ennen kuin lisäät popun/tadkan.
Poista