8. heinäkuuta 2008

Pastaa, tomaatteja ja rucolaa

Hassua, että vaikka pidän suunnattomasti intialaisesta ruoasta, pidän melkein yhtä paljon myös italialaisesta ruoasta, joka on monessa suhteessa melkein vastakohta intialaiselle ruoalle. Italialaisessa ruoassa ei todellakaan käytetä mausteita yhtä vallattomasti kuin intialaisessa ruoassa, vaan tärkeintä ovat tuoreet ja hyvät raaka-aineet ja selkeät maut. Kun intialaiseen ruokaan saa kulumaan aikaa tuntikaupalla (jos siis tekee kaiken alusta alkaen itse), moni italialainen ruoka valmistuu käden käänteessä. Lisäksi myös vitamiinit ja ne muut ainekset, joita meidän kai pitäisi ruoasta saada, säilyvät italialaisessa ruoassa paremmin, kun kypsennysprosessi on lyhyempi (yritäpä huviksesi selittää intialaisille, mikä on al dente..).

Tänään teki mieli juuri tällaista "riisuttua" ruokaa, ja tämä pasta syntyi kaupasta löytyneiden tuotteiden perusteella. On kyllä varsinainen pikaruoka ja kaiken lisäksi vielä hyvääkin!

Ylhäältä myötäpäivään: kevätsipulia, luumutomaattia, rucolaa, mustia oliiveja ja basilikaa.

AINEKSET
kahdelle hengelle

200-250 g jotain pitkää pastaa (fettuccinea, tagliatellea tai pappardellea), tai jotain muuta pastaa
3 rkl oliiviöljyä
1 kevätsipuli viipaleina
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
3 kypsää luumutomaattia kuutioituna
kasa rucolaa, karkeasti pilkottuna
10-15 kivettömiä mustia oliiveja
suolaa
vastajauhettua mustapippuria
kourallinen tuoretta basilikaa hienonnettuna
vastaraastettua parmesaania (voi jättää poiskin)

VALMISTUS

1. Laita isoon kattilaan reilusti vettä ja suolaa ja kuumenna vesi kiehuvaksi. Kun vesi kiehuu hyvin, lisää pasta, sekoita ja keitä paketin ohjeiden mukaan al denteksi.

2. Tällä välin kuumenna oliiviöljy pannulla ja lisää sipuli sekä valkosipuli. Paista minuutin verran ja lisää tomaatit. Paista tomaatteja vain juuri sen verran, että tomaattikuutiot alkavat hajota, ehkä minuutin tai pari. Lisää sitten loput aineet, parmesaania lukuun ottamatta, sekoita ja paista puolesta minuutista minuuttiin.

3. Kun pasta on kypsää, siivilöi vesi pois. Pastaan saa jäädä hieman vettä, jotta pasta säilyy irtonaisena. Sekoita pasta kastikkeen joukkoon ja lisää päälle halutessasi raastettua parmesaania.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti