27. heinäkuuta 2008

Paistettua vihreää paprikaa ja perunaa

Intiassa käytetään ruoanlaitossa jonkun verran meilläkin tuttuja vihreitä paprikoita, ja ne ovatkin kivoja ruoanlaitossa sekä makunsa että värinsä takia. Intialaisen aterianhan pitäisi olla tasapainoinen kokonaisuus niin makujen, ruoan rakenteen kuin värien osaltakin. Aterian osien tulisi - ainakin ihannetapauksessa - olla eri värisiä, ja pöydässä voisi olla esimerkiksi valkoista riisiä, punaista rasamkeittoa, vihreitä papuja ja kellertävää kanacurrya. Vihreitä aineksia ei hirveästi ole olemassa (lähinnä kai lehtivihannekset, paprikat, pavut ja herneet), ja vihreää väriä on muutenkin aika mahdoton jäljitellä - keltaista väriähän saa aikaiseksi kurkumalla ja punaista chilijauheella, tomaatilla ja tamarindilla. Vihreä paprika tuo siis ruokapöytään kaivattua vihreää väriä ja on varsinkin perunan kanssa herkullinen yhdistelmä!


AINEKSET

2-3 perunaa keitettynä, kuorittuna ja kuutioituna
2-3 vihreää paprikaa, siemenet poistettuina ja paloiteltuina

2 rkl öljyä
1 tl sinapinsiemeniä
1 tl urad dalia
muutama currylehti (voi jättää poiskin)
1 iso punainen chili (tai 2 vihreää hienonnettuna)
1 tl kuminansiemeniä
1/4 tl asafoetidaa
1/2 tl kurkumaa
1 tl suolaa
1/2 - 1 tl korianterijauhetta
2 rkl kookosta raastettuna (tuoretta tai kuivattua)

TEE NÄIN

1. Kuumenna öljy paistinpannussa, lisää sinapinsiemenet ja anna niiden paukkua kannen alla. Lisää sitten urad dal, currylehdet, chili, kuminansiemenet ja asafoetida ja paista koko ajan sekoitellen, kunnes linssit ovat kullankeltaisia. Sekoita joukkoon paprikat, kurkuma ja suola. Paista keskilämmöllä, kunnes paprikat ovat pehmeitä.

2. Lisää joukkoon perunat ja korianterijauhe ja sekoita hyvin. Paista vielä viitisen minuuttia. Lisää raastettu kookos, sekoita hyvin ja tarjoa heti.

TARJOA esimerkiksi jonkin jogurttikastikkeen ja riisin kanssa.


Englanniksi Capsicum Potato Fry
Teluguksi Capsicum Aloo Vepudu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti