7. tammikuuta 2009

Raaka sipulirasam uudelleen


Olen tehnyt tätä rasamia aiemminkin, mutta tyhmänä laitoin tuolloin ohjeen samaan nippuun toisen ruoan kanssa. Kaiken lisäksi tuolla pachi pulusun tekokerralla minulla ei ollut kotona kuin punasipulia, joten pulususta tuli aika villin värinen.

Laitankin tämän ohjeen nyt vielä erikseen uudestaan, oikean värisellä sipulilla tehtynä.

AINEKSET

pienen limetin kokoinen köntsä tamarindia
n. 6 dl vettä
suolaa
1 sipuli melko karkeasti pilkottuna

Popu/tadka:
1/2 rkl öljyä
1 tl ruskeita sinapinsiemeniä
muutama punainen chili
muutama currylehti (voi jättää poiskin)
1/2 tl korianterijauhetta
pieni hyppysellinen jauhettua sarviapilaa (methi - voi jättää poiskin)

VALMISTUS

1. Kiehauta kattilassa vesi, tamarindi ja suola. Anna kiehua hiljakseen 15 minuuttia. Siivilöi tamarindiliemi kulhoon ja painele siivilässä olevaa tamarindimassaa lusikalla, jotta saisit puristettua tamarindista kaikki mehut irti. Säästä kulhoon siivilöity mehu ja heitä siivilään jääneet roippeet menemään. Jos liemi näyttää kovin paksulta, lisää vähän vettä. Lisää (raa'at) pilkotut sipulit tamarindiliemeen ja sekoita.

2. Kuumenna öljy popua/tadkaa varten pienessä kattilassa ja lisää sinapinsiemenet. Anna niiden paukkua kannen alla ja lisää sitten chilit ja currylehdet. Paista chilejä ja currylehtiä hetki koko ajan sekoitellen ja lisää sitten korianterijauhe ja sarviapilajauhe. Paista muutama sekunti koko ajan sekoittaen ja kaada tämä popu/tadka tamarindiliemen päälle ja sekoita hyvin. Maista, että suolan määrä on suuhusi sopiva.

Tarjoa riisin tai esimerkiksi pongalin kanssa.

Englanniksi Raw Rasam
Teluguksi Pachi Pulusu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti