5. lokakuuta 2008

Pennejä taivaasta, munakoisoa maasta


Tässä pastassa ei ole mitään muuta ihmeellistä kuin se, että tässä ei ole mitään kastiketta. Tällaista kastikkeetonta "kuivapastaa" ei meidän keittiössämme ole juuri näkynyt, sillä valitettavasti kuulun niihin makaronilaatikkomaan asukkeihin, joiden mielestä pastan pitää melkein lillua kastikkeessa.

No kyllähän pasta voi olla hyvää ilman kastikettakin; voin sen kyllä jo myöntää. Tuo munakoiso toi tähän sen verran mehevyyttä, että ei pastalle osannut enää mitään kastiketta kaivata, ei varsinkaan, kun jostakin käsittämättömästä syystä menin sitten lorottelemaan tuota oliiviöljyä pastan joukkoon oikein reilummanpuoleisesti. Ilmeisesti yritin tällä alitajuisesti kompensoida sitä puuttuvaa kastiketta --? Jos öljyä olisi ollut vähän vähemmän, tämä olisi ollut pirun hyvää. Nyt se oli vain hyvää.

Lisäsin alkuperäisohjeeseen rucolaa ja sipulia, koska kyllähän rucolaa ja sipulia kuuluu joka ruokaan tunkea.

PENNEÄ JA MUNAKOISOA
isohko annos kahdelle

200 - 250 g penneä tai muuta pastaa

oliiviöljyä
pari valkosipulinkynttä murskattuna tai hienonnettuna
1 pienehkö munakoiso isohkoina kuutioina
suolaa
mustapippuria
1 - 2 rkl tomaattipyreetä
tuoretta basilikaa
kourallinen pinjansiemeniä
reilusti raastettua parmesaania

1. Keitä pasta suolatussa vedessä al denteksi pakkauksen ohjeen mukaan. Siivilöi vesi pois ja mausta pasta suolalla ja oliiviöljyllä.

2. Pastan kiehuessa paahda pinjansiemeniä kuivalla pannulla, kunnes ne ovat saaneet vähän väriä. Laita ne sivuun odottelemaan. Kuumenna vähän öljyä pannulla ja lisää valkosipuli, munakoiso, suola ja pippuri. Paista, kunnes munakoiso on kullanruskeaa. Lisää tomaattipyree ja basilika ja paista vielä hetki.

3. Laita pasta lautasille tai tarjoiluastiaan: alimmaiseksi pasta, sen päälle munakoisoseos ja pinjansiemenet. Raasta päälle vielä reilusti parmesaania.

Alkuperäinen ohje on peräisin Rachel Allenilta (Rachel's Favourite Food For Friends).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti