16. maaliskuuta 2010

Wasabikalapuikot

Meillä rakastetaan wasabiherneitä, ja olenkin jo pitkään miettinyt, voisiko niitä käyttää ruoassakin jotenkin. Aluksi ajatuksenani oli tehdä jonkinlainen kuorrutus lohelle, mutta sitten menin puihin: jos kuorrutuksesta tulisikin ihan pahaa, hyvä kalakin olisi silloin pilalla.

Lohen sijasta otin sitten koekaniiniksi seitin, jonka pölkkymäinen olemus johti vääjäämättä kalapuikkojen suuntaan. Etukäteen hieman pelotti, kuinka vahvasti wasabiherneet mahtaisivat leivityksessä maistua, kun en viitsinyt sekoitella mukaan mitään korppujauhojakaan. Wasabiherneethän ovat raakoina aika ärtsäkkää tavaraa - ja siksi kai monet intialaiset tuttavatkin ovat niihin niin kovin ihastuneita. Mutta ihmeellisesti wasabiherneiden maku miedontui kypsennettäessä, eivätkä kalapuikot olleet lainkaan väkeviä. Kokeilu oli siis sen verran rohkaiseva, että seuraavalla kerralla uskallan ottaa lohen wasabikäsittelyyn. Ainoa, mitä moittisin, oli kalapuikkojen rakenne: loppukypsensin puikot uunissa, ja uunissa puikot hieman lötsistyivät. Jos ne paistaisi alusta loppuun pannulla, saisi varmasti rapeamman lopputuloksen.


WASABIKALAPUIKOT
noin kuuteen isohkoon puikkoon

200 g seitiä
1 dl wasabiherneitä
puolikkaan limetin kuori raastettuna
suolaa

1 muna
paistamiseen öljyä tai öljyä+voita

VALMISTUS

1. Anna kalan sulaa puolesta tunnista tuntiin. Leikkaa se haluamasi kokoisiksi ja näköisiksi kalapuikoiksi. Riko munan rakenne rikki ja laita se lautaselle.

2. Jauha wasabiherneet esim. tehosekoittimella korppujauhoja hieman karkeammaksi jauheeksi. Sekoita korppujauhojen joukkoon limetin kuoriraaste ja suolaa (itse kyllä ruukaan ripotella suolan suoraan kalalle) ja laita seos toiselle lautaselle.

3. Kuumenna öljy pannulla melko kuumaksi. Pyörittele kalapuikot ensin munassa ja sitten wasabihernerouheessa. Paista kalapuikkoja joka puolelta, kunnes ne ovat saaneet hieman väriä, ja laita ne sitten 200-asteiseen uuniin noin 15-20 minuutiksi tai kunnes puikot ovat kypsiä. (Tai paista puikot kokonaan pannulla.)

3 kommenttia:

  1. Vau! Noista tuli mahdottoman upean näköisiä! En kauheasti välitä wasabiherneistä,mutta tuossa muodossa voisin niitä syödäkinM`;-)

    VastaaPoista
  2. Kiitos, Yaelian. :-) Nämä eivät hirveästi maistuneet wasabille, joten siinä mielessä on ihan "turvallista" syötävää. ;-)

    VastaaPoista
  3. noi on kyllä tosi hyvän näkösiä.. ita wasabi pähkinät on musta vaan karseen makuasia :)

    VastaaPoista