14. maaliskuuta 2010

Suklaa-kahvipirtelöä ja blogiasiaa

Tarkoituksenani oli alun perin muuttaa blogini ulkoasua jotenkin, mutta en sitten jaksanutkaan moiseen puuhaan ryhtyä. Sen sijaan listasin kaikki blogini reseptit, intialaiset ja muut ohjeet omiksi listoikseen, jotta ne näkisi helpommin yhdellä silmäyksellä. Laitoin linkit näihin listoihin tuohon vasempaan reunaan, tunnisteiden yläpuolelle.

Suklaan ja kahvin ystävänä olen kovasti ihastunut suklaa-kahvipirtelöön. Yleensä teen kyseistä pirtelöä ilman jäätelöä, jolloin pirtelöstä tulee juotavampi, ja se muistuttaa enemmän kahvijuomaa, mutta joskus laitan mukaan myös jäätelöä, jolloin pirtelöstä tulee jälkiruokamaisempi. Ohjeen suklaakastike on luultavasti maailman helpoin ja nopein valmistaa. :-)


KAHVI-SUKLAAPIRTELÖ
yhdelle
mukaelma The Hindun ohjeesta

1 dl vahvaa, jäähtynyttä kahvia
1 ½ dl jääkylmää maitoa
3 rkl suklaakastiketta

1. Sekoita kaikki ainekset tehosekoittimella tms. tasaiseksi juomaksi. Nauti heti.

SUKLAAKASTIKE
tästä riittää kahteen pirtelöannokseen

½ dl vettä
3/4 dl sokeria
½ dl makeuttamatonta kaakaojauhetta
2 rkl maitoa tai kermaa
½ tl vanilja-aromia (voi jättää poiskin)

1. Laita vesi, sokeri ja kaakaojauhe kattilaan, sekoita hyvin ja anna kastikkeen kiehua keskilämmöllä muutama minuutti, kunnes kastike on tasaista ja kiiltävää. Sekoittele välillä. Lisää maito ja vanilja-aromi ja anna kastikkeen kiehua vielä minuutin verran.

2 kommenttia:

  1. Kivasti teit tuon jaon eri ainesten perusteella. Itsekin mietin,että voisin laittaa, mutta laitoin sen tilalle "etsi tästä blogista"
    Suklaakahvipirtelö kuulostaa hyvältä.Viime viikon kuumuudessa toinen vieraistani nautti sellaisista aika monta kertaa...

    VastaaPoista
  2. Yaelian, minäkin harkitsin sitä hakutoimintoa, mutta en oikein saanut sitä toimimaan kunnolla, kun kokeilin sitä. Se ei oikein tuntunut löytävän mitään - en tiedä, missä oli vika.

    Pirtelö sopiikin kuumaan ilmastoon ehkä paremmin.. :-)

    VastaaPoista