19. marraskuuta 2018

Paistettua kanaa

Tämä on yksi lempikanaruoistani, ellei jopa ihan lempparini. Tämä on myös varsin helppo valmistaa, mistä tulee aina plussaa.

Itse tapaan käyttää intialaisissa kanaruoissa, joihin tulee luutonta broileria, paistileikkeitä, koska ne ovat minusta niin paljon mehukkaampia ja maukkaampia kuin fileet. Ne ovat myös huomattavasti edullisempia kuin fileet, ja siitäkin tulee tietysti plussaa. 😊 Toki fileitäkin voi halutessaan käyttää.

Tämä ruoka maistuu yhtä hyvältä sekä intialaisten leipien että riisin ja jogurtin tai jonkin jogurttikastikkeen kanssa. Tortillojen täytteenäkin tätä voisi käyttää, tai voileipien!



PAISTETTUA KANAA (CHICKEN FRY)

600 g luutonta broileria

Marinadi:
1 pieni sipuli hienonnettuna
1 rkl sitruunamehua
1 tl inkivääri-valkosipulitahnaa
1 tl chilijauhetta
1/2 tl kurkumaa
1/2 - 1 tl suolaa


1-2 rkl öljyä
muutama currylehti (voi jättää poiskin)
1-3 vihreää chiliä pitkittäin halkaistuina (tai chilijauhetta maun mukaan)
2 rkl mantelijauhetta
1 tl korianterijauhetta
1/2 tl garam masalaa
mustapippuria myllystä maun mukaan
sitruunamehua maun mukaan
(tuoretta korianteria)


*****

1. Jos käytät paistileikkeitä, poista veitsellä enimmät rasvat. Paloittele broileri suupalan kokoisiksi paloiksi.

2. Kuumenna pannulla tilkka öljyä ja kuullota sipuli. Anna sipulin hieman jäähtyä ja soseuta se. Soseen ei tarvitse olla mitenkään erityisen hienoa ja tasaista, vaan seos saa jäädä aika karkeaksi.

3. Laita soseutettu sipuli, muut marinadin ainekset ja broileripalat kulhoon ja sekoita hyvin. Anna maustua huoneenlämmössä noin tunnin verran.

4. Kuumenna öljy isolla paistinpannulla ja lisää currylehdet, chilit sekä broileri. Paista broileria kovalla lämmöllä, kunnes se on lähes kypsää. Lisää sen jälkeen mantelijauhe, korianterijauhe, garam masala ja paista vielä muutama minuutti.

5. Tarkista maku ja lisää maun mukaan sitruunamehua ja halutessasi tuoretta korianteria.


2 kommenttia:

  1. Testattu tortilla-täytteenä ja hyväksi havaittu. En kuitenkaan saanut pinnasta yhtä rapsakan näköistä kuin tuossa sinun kuvassa. -m

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että maistui. Ei minunkaan versio ollut mitenkään erityisen rapsakkaa; hyvin paistunutta vain. ;-D Ei sentään kärähtänyt. :-)

      Poista