ajatusten tonava = henkilö, jolla on paljon ideoita ja sanottavaa mutta jonka ulosanti on hyvin heikkoa
hiihtoliiton suosittelemat = sileät, tai lähes sileät talvirenkaat
humppakuutio = hanallinen laatikkoviinipakkaus
hyllynlämmittäjä = tuote, joka ei käy kaupaksi
jumppamaton jämät = koulussa tarjoiltava kasvisruoka
kinder-perunat = perunat, joista osa on syömäkelvottomia, useimmiten mustia sisältä (mikä paljastuu vasta perunaa halkaistaessa)
lehtipuhallin = tehoton mopo
lonkkavolvo = matkanteko kävellen
mennä paraisille = kun selailee radio- tai tv-kanavia ja kanavan kieli vaihtuu odottamatta suomesta ruotsiksi
narukäsi = heikko, lihakseton henkilö
noppasoppa = vihanneskeitto (yleensä vihannekset on leikattu kuution muotoisiksi, mistä nimi)
oksamakkara = banaani
opiskelijavalo = auton bensiinivalo, joka varoittaa bensan loppumisesta
paavikännit = kun juo itsensä sellaiseen humalatilaan, että tarvitsee kolme avustajaa: kaksi taluttamaan ja yhden tulkkaamaan
pandaihottuma = musta silmä
piikkilankaeste = entisajan ruotoinen silakkalaatikko
poikien tiimari = Biltema
pullapalaveri = palaveri, joka käydään pullaa syöden ja kahvia juoden
putkipihvi = makkara, yleensä HK:n Sininen
ruikkureino = huonon ryhdin omaava, usein hyvin hoikka (miespuolinen) henkilö
ruuhkatukka = mies, jolla on pitkät ja mahdollisesti myös paksut hiukset
räkäjarrut = viikset
sääbingo = viiden vuorokauden sääennuste
Tosiasia kuitenkin on se, että nettipapanat eivät vatsaa täytä, vaan välillä täytyy syödäkin jotain. Kun pimenevät syysillat houkuttelevat ainoastaan syömään, eivät kokkailemaan, ruoan on hyvä olla sellaista, että se valmistuu mahdollisimman nopeasti. Tämä valmistui. :-)
BATAATTI-JUUSTOPASTA
kahdelle läppärille
(oliivi)öljyä
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
puolikas punainen chili hienonnettuna (ja siemenet poistettuna)
1 sipuli hienonnettuna
1 pieni bataatti (250 - 300 g) pieninä kuutioina
1 tl mieluista kuivattua yrttiä (itse laitoin Välimeren yrttiseosta) - tai tuoreita yrttejä
1 ½ - 2 dl kana- tai kasvislientä
n. 1/3 pkt (n. 80 g) Koskenlaskija voimakas -juustoa (tai muuta mieluista sulavaa juustoa)
suolaa, mustapippuria
200 - 250 g pastaa
1. Keitä pasta paketin ohjeen mukaan.
2. Kuumenna öljy isohkolla pannulla ja lisää valkosipuli, chili sekä sipuli. Freesaile niitä jonkun minuutin ajan.
3. Lisää bataattikuutiot ja kuivatut yrtit ja hauduttele, kunnes bataatti on pehmeää (ehkä noin viisi minuuttia).
4. Lisää liemi, juusto nokareina sekä suolaa ja pippuria. Sekoittele, kunnes juusto sulaa ja kastike on kuumaa. Jos haluat löysempää kastiketta, lisää lientä tai vettä. Juustoakin vois panna roheammin, mut mie en ilenny.
Hih,tuossahan oppi paljon uusia sanoja:D
VastaaPoistaKuulostaa tosi hyvältä pastalta;bataatti varmaankin tekee tuosta tosi hyvän:-)
Yaelian, niin tosiaan oppi. :-D
VastaaPoistaPasta oli tosi hyvää ja bataatti sopi siihen kuin nenä päähän. :-) Se kypsyikin yllättävän nopeasti, kun sen vaan pilkkoi tarpeeksi pieneksi.