Tässä oli vielä äsken kokonainen voileipä...Minulla taitaakin olla vakavampi ongelma näiden juustovoileipien kanssa, koska tämä sama kysymys vainoaa minua maailman ääriin. Sen verran hyvin juustoleivät ovat nimittäin täälläkin maistuneet, että taas oli pakko ruveta kehittelemään jotakin muuta niiden tilalle.
Peruna-maissipihvit6 - 8 pihviin4 isohkoa perunaa
n. 100 g (1 ½ dl) maissinjyviä karkeasti hakattuna
pari ruokalusikallista appelsiinimehua
½ tl kurkumaa
½ tl korianterijauhetta
hyppysellinen inkiväärijauhetta
suolaa maun mukaan
Pikaisesti paistettua pinaattiaisohko nippu pinaattia
pari valkosipulinkynttä ohueksi viipaloituna
hieman voita tai öljyä
suolaa ja pippuria maun mukaan
Punajuurimajoneesi2 keitettyä punajuurta
2 rkl majoneesia
sitruunamehua, suolaa ja pippuria maun mukaan
Pihvit: Keitä perunat kypsäksi, kuori ne ja muussaa perunasurvimella tasaiseksi. Sekoita muut aineet joukkoon ja muotoile massasta haluamasi kokoisia ja näköisiä pihvilöitä. Paista öljytilkassa ruskeiksi. (Pihvejä saa käsitellä varovasti, koska ne ovat aika hauraita, mutta kyllä ne ihan hyvin koossa pysyvät.)
Pinaatti: Pese pinaatit ja poista paksut lehtiruodit. Kuumenna öljy tai voi pannulla ja kuullottele valkosipulia hetki. Lisää pinaatti ja paista muutaman minuutin ajan, kunnes lehdet pehmenevät. Mausta.
Punajuurimajoneesi: Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja aja tasaiseksi soseeksi.
Ota mieleistäsi leipää ja lataa kaikki edellä mainitut ainekset leivälle haluamassasi järjestyksessä. Syö ja mieti, pitäisikö lähteä heinätöihin.
Mutta onneksi näitä on lisää!
Kauniin varinen voileipa! Jos tuollaisia saa, voi aivan hyvin olla ilman niita juustoisia leipia...;-)
VastaaPoistaHehee, Yaelian; väriä tästä leivästä ei tosiaankaan puutu! :-D
VastaaPoistaOooooooo, punajuurimajoa! Mikä loistava keksintö!
VastaaPoistaVälispiikki :-) Kätevä tapa päästä eroon kaapissa pyörivistä yksinäisistä punajuurista...
VastaaPoista