22. joulukuuta 2018

Taatelimakeiset

Saattaapi olla, että olen postannut näiden ohjeen jo aikaisemmin, mutta kertaus on opintojen äiti. Sitä paitsi näiden voisi ajatella olevan nyt varsin ajankohtaisia, sillä ainakin minusta taateli kuuluu jouluun.


Taatelipallosten valmistaminen on äärimmäisen helppoa, ja terveellisiäkin näiden voisi ajatella olevan, sillä kaikki makeus tulee taateleista, eikä sokeria tarvitse siis lisätä. Rasvaakin näihin tarvitaan minimaalisen vähän. Ainekset ja määrät eivät ole mitenkään kiveen kirjoitettuja, vaan makeisia voi soveltaa mielensä mukaan, kunhan pitää huolen siitä, että taateleita on eniten, koska taateli sitoo muut ainekset yhteen. Makeisiin voisi laittaa myös esimerkiksi kuivattua viikunaa tai kookoshiutaleita.


TAATELIPALLOSET ELI TAATELILADDUT 
(noin kuuteen isohkoon palloseen)

20-22 tuoretta taatelia
3 rkl suolattomia pistaasipähkinöitä
2 rkl cashewpähkinöitä
2 rkl (sulttaani)rusinoita
2 rkl kuorittuja manteleita
1/3 tl jauhettua kardemummaa
2 tl gheetä

1. Halkaise taatelit ja poista kivet. Hienonna taatelit käsin tai koneella tasaiseksi massaksi.

2. Hienonna pistaasit, cashewt, rusinat ja mantelit karkeaksi rouheeksi. Lisää kardemumma.

3. Sulata ghee pannulla ja lisää pähkinäseos. Kääntele seosta pannulla muutaman minuutin ajan, kunnes se on saanut hieman väriä. Lisää taatelimassa ja jatka kääntelemistä vielä parin minuutin ajan. Riko massaa lastalla samalla pienemmäksi (kuten jauhelihaa) ja sekoita yhteen pähkinöiden kanssa. Kun seos on tasaista, siirrä pannu liedeltä pois ja anna seoksen jäähtyä viitisen minuuttia.

4. Muotoile seoksesta käsilläsi haluamasi kokoisia palloja ja laita pallot halutessasi pieniin paperivuokiin.

Nämä säilyvät huoneenlämmössä useamman päivän.Maukasta joulua! 😋

2 kommenttia: