Anoppi on ollut tämän viikon kotikaupungissaan ja laaduntarkkailija on ollut työmatkalla, joten minä olen vetänyt lonkkaa ruoanlaiton suhteen ihan häpeilemättä - hyvä että edes riisiä olen jaksanut keittää (ja sehän onkin hirveän iso homma!). Kaiken kukkuraksi liikuskelin pari päivää sitten hieman epämääräisillä alueilla, ja sieltä ilmeisestikin tarttui mukaan jonkinlainen
Tuota biryania lukuun ottamatta olen yksin ollessani syönyt aika kevyesti, ja hedelmät ovat olleet ihan ykkösjuttu. Vaikka olenkin yleensä aika laiska tekemään salaatteja, yksi paikallisesta Sakshi-lehdestä saksittu erikoislaatuinen salaattiohje sai minut ryhtymään oikein tositoimiin. Salaattiin olisi kuulunut laittaa tuoreita vihreitä kikherneitä, mutta koska minulla ei ollut kuin kuivattuja ja nekin olivat liottamattomia ja keittämättömiä, laitoin salaattiin karkeasti pilkottuja, paahdettuja maapähkinöitä - ne kun niin kovasti muistuttavat tuoreita kikherneitä, hah hah. Mutta tämän reseptin etu onkin taas se, että jokainen voi muokata tätä mielensä mukaan. Ainakin minun maapähkinäinen versioni oli aivan ihanaa!
Tuoreet kikherneet ovat muuten aika samantyyppisiä kuin tuoreet herneetkin; ne kypsyvät ihan muutamassa minuutissa ja niitä voi syödä raakanakin.
Elikkä siis...
TÄYTETTY KURKKUSALAATTI
parille aika iso annos
2 keskikokoista kurkkua (eli varmaankin noin 1 suomikurkku)
2 dl tuoreita vihreitä kikherneitä keitettynä
3 rkl kuorittuja seesaminsiemeniä paahdettuna
sitruunamehua maun mukaan
suolaa maun mukaan
jauhettua mustapippuria maun mukaan
2 dl jogurttia
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna/murskattuna
½ tl inkivääriä tahnana tai hienoksi raastettuna
½ tl vihreää chiliä tahnana tai hyvin hienoksi pilkottuna
1 tomaatti pieniksi kuutioiksi pilkottuna
Popu/tadka:
1 rkl öljyä
1 tl ruskeita sinapinsiemeniä
1 oksa currylehtiä hienonnettuna (jos ei ole tuoreita, jätä currylehdet kokonaan pois)
VALMISTUS
1. Pese kurkut ja kuori ne kuvan osoittamalla tavalla. Jos haluat kikkailla, voit myös muotoilla kurkkuja kuusikulmaisiksi. Leikkaa kurkut n. 4 - 5 cm:n pätkiksi ja kaiva siemenet ja sisukset teräväkärkisellä lusikalla ulos. Laita kurkut tarjoilulautaselle.
2. Sekoita kulhossa kikherneet, seesaminsiemenet, sitruunamehu, suola ja pippuri.
3. Sekoita toisessa kulhossa keskenään jogurtti, valkosipuli, inkivääri- ja chilitahna.
4. Kuumenna öljy popua varten pienellä pannulla, lisää öljyyn sinapinsiemenet ja hieman myöhemmin currylehdet. Kun sinapinsiemenet alkavat poksua, siirrä pannu pois liedeltä ja sekoita jogurttiseos joukkoon. Sekoita tasaiseksi.
5. Täytä kurkut kikherneseoksella, ripottele tomaattipalasia päälle ja mihin nyt mielit, ja liruttele päälle vielä jogurttikastike.
Oijoi mitä herkkua!
VastaaPoistaTosi herkullisen näköinen salaatti. Vihreitä kikherneita olen syönyt
VastaaPoistaJäi kesken aiempi kommenttini.Siis olen täällä syönyt vihreitä kikherneitä ja ihan poiminutkin niitä. Toivottavasti mahatauti on jo hellittänyt..
VastaaPoistaVeera, ainaskin mun mielestä oli herkkua... :-)
VastaaPoistaYaelian, minäkin tahtoisin päästä poimimaan vihreitä kikherneitä! Mahatauti on jo menneen talven lumia. :-)
Ihania! enpa ole aiemmin vastaaviin tormannyt, pakko kokeilla jossain vaiheessa!
VastaaPoistaLaila, kiitos. :-) Parasta näissä on se, että jokainen voi muokata näistä omannäköisensä täytteitä vaihtelemalla. :-)
VastaaPoista