12. tammikuuta 2009

Pastaa ja punasalaattia


Kauppaan oli taas ilmestynyt punasalaattia, ja loppujen lopuksi sitä löytyi myös kauppakassistani, vaikka en sen melko kitkerästä mausta hirveästi tykkääkään. Tarkoitus oli tehdä pastaa ja punasalaattia, mutta kaipailin punasalaattiin vähän jotakin uutta ideaa. Päädyin aivan sattumalta hienoon Ward Street Bistro -blogiin, jota kirjoittaa aiemmin ravintola-alallakin työskennellyt Heidi. Hänen ohjeestaan sain idean paahtaa punasalaatit uunissa - ajatus, joka ei kyllä olisi ihan ensimmäisenä tullut itselleni mieleen. Paahtaminen poistaa punasalaatista pahimman kitkeryyden, ja näin tästäkin kasviksesta saadaan ihan mukavan makuinen. Paahtaminen tietysti vie punasalaatista sen kauniin värinkin, mutta minä ainakin syön suullani enkä silmilläni. Muistelen lukeneeni jostakin, että punasalaatin kitkeryyttä voisi vähentää myös liottamalla sitä kylmässä vedessä, mutta en ole koskaan tullut tuota kokeilleeksi.

Katselin muutenkin tuolta Ward Street Bistron pastaohjeesta mallia, vaikka teinkin pastasta loppujen lopuksi oman viritykseni. Jos haluaa kuvallisia ohjeita punasalaatin paloitteluun tms., sieltä kannattaa käydä kurkkaamassa erinomaisia kuvallisia selityksiä asiasta.

Punasalaatit uunista tulleina.

PASTAA JA PAAHDETTUA PUNASALAATTIA

kahdelle melko pieniruokaiselle

1 punasalaatti
oliiviöljyä
suolaa, mustapippuria

250 g pastaa

oliiviöljyä
3 vs-kynttä hienonnettuna
3 salottisipulia hienonnettuna
n. 6 aurinkokuivattua tomaattia suikaloituna
reilu 1 dl valkkaria
suolaa
mustapippuria
kourallinen pinjansiemeniä
lehtipersiljaa
parmesaania

VALMISTUS

1. Leikkaa punasalaatti ensin kahtia ja sitten vielä kahtia, jotta saat neljä lohkoa. Sivele lohkot oliiviöljyllä ja ripottele päälle suolaa ja mustapippuria. Laita punasalaattilohkot uunipellille kupera puoli ylöspäin ja paahda niitä 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia. Käännä sitten leikatut pinnat ylöspäin ja paahda vielä toiset 10 minuuttia. Anna jäähtyä hieman ja suikaloi melko hienoksi.

2. Laita pasta kiehumaan ja paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla.

3. Kuumenna oliiviöljy pannulla ja freesaa valkosipulia ja salotteja hetki. Lisää pannulle suikaloitu punasalaatti ja aurinkokuivatut tomaatit. Paista hetki ja lisää valkoviini. Anna nesteen hieman haihtua ja mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita joukkoon myös keitetty ja valutettu pasta, ripottele päälle pinjansiemenet ja koristele lehtipersiljalla sekä halutessasi myös parmesaanilastuilla tai -raasteella.

8 kommenttia:

  1. Enpä olis keksinyt pistää punasalaattia uuniin, paistanut kyllä olen salaattejakin. Ja kiitos blogilinkistä, ihan mielenkiintoinen tuttavuus..

    VastaaPoista
  2. Yaelian, ei olis tullut mullekaan mieleen :-) Oon viime aikoina löytänyt tosi monta ihanaa blogia ja pitäisikin päivittää vähän tota mun blogiluetteloa...

    VastaaPoista
  3. Mulla on mun koneen suosikeissa kymmenia saitteja, pitais varmaan joskus tehda joku siivous siella, liian paljon jo on ulkomaista blogia listalla.Toisaalta kiva, kun ne voi siirtaa nettiin ja vaikka muistitikulle.

    VastaaPoista
  4. Heh, niitä linkkejä onkin kauheen helppo siirrellä sinne suosikkilistalle, mutta se siivoaminen onkin sitten ihan toinen juttu ;-) Tässä joku aika sitten vietin aika monta tuntia siivoten niitä kaikkia ihmeen linkkejä mitä mun suosikkilistalta löytyikään. Ja kohta se on taas samannäköinen :-D

    VastaaPoista
  5. Näyttää ja kuulostaa herkulliselta, ja tästähän saa tehtyä vegaanisenkin (miulle soveltuvan), kun käyttää munatonta pastaa ja jättää parmesaanin pois! Enpä ennen olekaan punasalaattia uunissa miekään kypsentänyt, joten menee must do-listalle..

    VastaaPoista
  6. Insanity, tosiaankin tästä saa helposti vegaanisen version, joten kandee kokeilla... Itsekin jätin tuon parmesaanin pois ja hyvää oli ilman sitäkin, meinasi loppua ruoka kesken :-)

    VastaaPoista
  7. mm, hyvän näköinen. pasta on niin ihanaa kun on helppoa tehdä.

    VastaaPoista
  8. Nelle :-) Pasta on tosiaan kätsää, kun se on niin helppoa ja nopeaa - ja mukaan voi tunkea melkein mitä vaan :-)

    VastaaPoista