20. tammikuuta 2009

Kanamus

Ei kai taas jotain voileipää. No ei, kun munakasta. Jotenkin se munakaskin vain sujahti tuonne leivän väliin, kun hetkeksi selkäni käänsin.

Viettelen vaihteeksi taas sinkkupäiviä, ja tämmöinen neljän munan munakas onkin oikein mukava pikku iltapala yhdelle. No ei kai nyt sentään. Kyllä tätä jäi vielä seuraavaksi päiväksikin, sillä tyhjensin vähän kaappeja ja laitoin munakkaaseen kaiken, mikä käteeni osui (kuten kameran suojapussin, vatsalihaspenkin käyttöohjeet ja herran D-vitamiinit). Munakkaasta tuli siis erittäin ruokaisa, enkä millään jaksanut syödä kaikkea.

Tykkään yleensäkin semmoisista frittatan ja tortillan tapaisista munakkaista, jotka ovat paksuja, ruokaisia, pehmeitä ja hyvin ruskistuneita. Siksi en teekään munakasta millään oikeaoppisella munakkaan tekotavalla, vaan omalla tyylilläni.

MUNAKAS VÄLILLÄ BANGKOK-HELSINKI (ei välilaskuja)
ei täst ny niin kauhian moni syä

4 munaa
4 rkl vettä (tai muuta nestettä)
hieman öljyä
2 salottisipulia hienonnettuna
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
pätkä kesäkurpitsaa ohuina siivuina
3 isoa herkkusientä paloiteltuna
kourallinen ituja
kourallinen nuudeleita (keitettynä tietysti)
½ punainen chili
2 rkl (vaaleaa) soijakastiketta
suolaa
mustapippuria

1. Sekoita kulhossa munat ja vesi. Kuumenna öljy pannussa ja kuullota siinä sipulia, valkosipulia ja kesäkurpitsaa hetki. Lisää sipulit ja kesäkurpitsa munakulhoon ja heitä joukkoon muutkin aineet. Mausta ja sekoita.

2. Ota hyvä, kannellinen ja tarttumaton pannu. Kuumenna öljy pannulla melko kuumaksi ja kaada munakasseos pannulle. Levitä seos tasaiseksi. Pienennä lämpö miedohkolle keskilämmölle, laita kansi päälle ja anna munakkaan kypsyä, kunnes pinta on lähes hyytynyt. Käännä sitten munakas ja paista vielä toistakin puolta hetki. (Intialaiset metallilautaset ovat ihan ehdoton ässä munakkaan kääntämisessä - metallilautaselta munakas liukuu oikein nätisti pannulle.)

Syö ja väistele katosta putoavia happinaamareita.

Nälkä lähtee, minä jään.

8 kommenttia:

  1. Ok I gotta be honest. Didn't understand a word (I suppose those r recipes, right?). But I saw the pics and the things seems yummy...why don't u try to translate all of it in english too? Would be interesting.

    VastaaPoista
  2. Unforgiven82, yes, these are recipes :-)

    I'm sorry, but for the moment I'll be writing only in Finnish... But you could try Google translator to translate these recipes, if you are interested. I, personally, have never tried that translator, so I don't know what kind of rubbish translation it might yield. But it's worth trying, at least, don't you think :-)

    VastaaPoista
  3. Näyttää herkulliselta! Ja tuo googlen käännöshomma on vielä aika onneton, mutta kyllä kai siitä jotain selville saa, koska mullakin on pari ulkomaista kommentoijaa...

    VastaaPoista
  4. Kiitos, Yaelian :-)

    Kokeilin piruuttani tämän tekstin kääntämistä Googlen translaattorilla ja ainakin sillä sai hyvät naurut, jos ei muuta!

    Nämä olivat parhaat:

    Pienennä lämpö miedohkolle keskilämmölle, laita kansi päälle ja anna munakkaan kypsyä, kunnes pinta on lähes hyytynyt.
    => Reduce the heat miedohkolle keskilämmölle, put the lid on and let munakkaan mature until the surface is almost frozen.

    Syö ja väistele katosta putoavia happinaamareita.
    => Eat and väistele pit happinaamareita lost.

    :-D

    VastaaPoista
  5. LOL tosi hauskat on ne käännökset....eksä yritti sillä tavalla ymmärtää mun blogia, mutta eihän siitä mitään tullut ...;-)

    VastaaPoista
  6. Joo, jos noihin käännöksiin luottaa, saa kyllä semmoisen kuvan, että kirjoittajalla taitaa viirata päästä ja pahasti :-D

    VastaaPoista
  7. Heheh! :D Ompa hauska postaus ja kiva resepti. Tämä "hamppari" on varmasti tosi namia!

    VastaaPoista
  8. Insanity :-) Namia oli, vaikkakin aika ruokaisaa... No, ainakin nälkä lähti!

    VastaaPoista