1. joulukuuta 2008

Suklaisia irtokarkkeja - karkkimeemi

Sain Appelsiineja ja hunajaa -blogista haasteen herkulliseen karkkimeemiin, joka haastaa saajansa astumaan ulos karkkipussista eli siis paljastamaan lempi-irtokarkkinsa.

Haastajani Yaelian arvaili, että minä tykkäisin ehkä jostakin eksoottisista nameista, mutta täytyy kyllä todeta, että näissä makeisasioissa minusta on seikkailuhenkisyys kaukana, sillä makeanhimoon pitää saada jotakin tuttua ja turvallista, mikä useimmiten tarkoittaa suklaata. Suklaa uppoaa kaikenvärisenä ja -laatuisena, mutta niin perso en sentään ole, että söisin kaakaojauhetta, kuten isäni teki. Irtokarkkejakin toki ostelen joskus, mutta irtokarkkiosastollakin pussiin valikoituu useimmiten - yllätys, yllätys, suklaisia nameja!

Tässä lempinamini irtokarkkihyllystä. Namit ovat paremmuusjärjestyksessä (tai sitten eivät).
1. Punssinappi. Näissä vain on joku juttu, joka vetää puoleensa. Ehkä ne ovat nuo kovat valkoiset strösselit, tai ehkä se on sittenkin se punssin makuinen sisus...

2. Susu-pala. Näyttää ihan Tuplalta mutta on tuplasti parempaa.

3. Suklaatoffeerulla. Näistä tapeltiin pikkusiskon kanssa aina jouluna, kun pukki toi konvehtirasioita. Ihanan kova kuori ja pehmeä, valuva sisus.

4. Lakutoukka. Vai on näillä oikein virallinen nimikin. Minä olen aina sanonut näitä vain madoiksi. Ja aina tarkoittaa aika pitkää aikaa, sillä näitä ostettiin jo räkänokkaisena penskana. Kotikylän keskustassa oli 10-Kioski, jonka ikkunassa irtonamit olivat siististi lasipurkeissa. Siellä sitä sitten osoiteltiin kioskin tädille nenä kiinni ikkunaruudussa, että "noita markalla" tai "kolmevitosia kolme kappaletta". Nämä madot olivat suosikkejani jo silloin ja näitä päätyy karkkipussiini vielä nykyäänkin, vaikka näiden syömisestä tuleekin leuat kipeäksi.

5. Jogurttirusinat. Olen oikeastaan jo aika kyllästynyt näihin, joten miksi ihmeessä näitä tulee aina kahmittua karkkipussiin? Herää, pahvi.

6. Vadelmaveneet. Näillä purjehdin auringonlaskuun.

Tässä ovat siis omat suosikkini irtokarkkihyllystä (kaikki kuvat ovat Candykingin sivuilta).

Laitan tämän haasteen eteenpäin

Ekun keittiöön
Garam Masalalle
Keltaiseen keittiöön

Haasteeseen ei tietenkään ole mikään pakko vastata, jos joulukiireet tms. painavat päälle!

Meemin säännöt:
1. Valitse vähintään viisi irtokarkkilaatua, jotka valitsisit oikeastikin karkkipussiisi.

2. Ota karkeista joko itse kuvat tai nappaa ne netistä ja julkaise ne blogissasi.

3. Tämän jälkeen haasta vähintään kolme ihmistä tekemään tämä meemi, ja linkkaa heidän blogeihinsa. Voit haastaa myös useamman! Koita arvata, mistä nameista he tykkäävät.

4. Halutessasi voit vielä selvittää sanallisesti valintojasi...

Joulukuun ensimmäisen päivän kunniaksi haluan vielä jakaa ihanan muiston lapsuudesta, äidin minulle rakkaudella ompeleman joulukalenterin, joka on minulle melkeinpä tärkein esine lapsuudesta

Parhaita kalenteriyllätyksiä olivat paperilappuset, joissa luki vaikkapa että "katso maton alle" tai "katso iskän saappaaseen". Tämä tarkoitti tietenkin sitä, että yllätys oli niin iso, ettei se mahtunut kalenteriluukkuun...

Harmi vaan, kun en ole saanut värvättyä ketään täyttämään tätä joulukalenteria enää näin aikuisiällä :-) Niinpä joudunkin turvautumaan kaupan suklaakalentereihin, joilla ilmiselvästi huijataan viattomia aikuisia, koska ne näyttävät jo joulukuun ensimmäisenä päivänä tältä

Nyt pukki ei varmasti tule ollenkaan, kun olen ollut noin tuhma. Hyi hyi!

8 kommenttia:

 1. Tällä kertaa en osallistu tuohon meemiin,kun oon sen saanut jo aikasemminkin,enkä siihenkään osallistunut.Mää en tiiä karkeista mitään,kun en niitä ollenkaan syö =).En edes suklaita,joten oon huono valinta;)
  Mynthon yskänkarkkeja syön,mutta siinä se :)

  VastaaPoista
 2. OK, Ekku! Oot kyllä onnekas, jos karkit eivät maistu! Olisipa mullakin tuommoinen "ongelma"... :-D

  Unohdinkin nuo Mynthonit mun listastani - niitä on mulla nimittäin aina käsiveskassa.

  VastaaPoista
 3. Tajutonta. Mietin viimeeksi eilen, mitä vastaisin tähän meemiin, jos siihen nyt vastaisin, ja vadelmaveneitä lukuunottamatta makumme näyttäis olevan prikulleen sama :D (Ja niiden veneiden tilalle valitsisin muuten liitulakut).

  VastaaPoista
 4. Ei voi olla totta, Mari :-D :-D Kaiken lisäksi mietin vielä tuota viimeistä vaihtoehtoa aika pitkään, että kummanko laitan, nuo vadelmaveneet vai liitulakut :-D

  VastaaPoista
 5. Kiva haaste, Hippu!

  Olen niin irtokarkkifriikki, etta valinnasta tulee kylla vaikeaa. Ja taalla Intiassa tulee kovasti vierotusoireita, kun karkit on taalla ihan saalittavia (onneksi onneksi ruoka on hyvaa!).

  No, pitaa selailla noita karkkikaupan sivuja :)

  VastaaPoista
 6. Anna, kiva kuulla, että haaste miellytti! :-)

  Hieman ajattelinkin, että millainenkohan se karkkivalikoima siellä Intiassa mahtaa olla. Mutta onneksi tosiaan on noita karkkikauppojen sivuja, joista kuvia voi etsiä! Eipähän sitten "tarvitse" syödä niitä karkkejakaan :-D

  VastaaPoista
 7. Kaunis on sun joulukalenterisi, niin värikäs.

  VastaaPoista