15. joulukuuta 2008

Kukkakaalikorma

Kukkakaalikormaa ja laiskan miehen chapatia eli kaupan rullarieskaa...

Tämä on yksi ensimmäisiä anopiltani oppimia ruokia ja edelleen yksi lemppareistani!

KUKKAKAALIKORMA
noin neljälle

hieman öljyä
1 iso sipuli hienonnettuna
1 rkl inkivääri-valkosipulitahnaa
2 vihreää chiliä hienonnettuna
1 tomaatti (säilyke- tai tuore) kuutioituna
2 perunaa kuutioituna
½ tl kurkumaa
½ tl chilijauhetta
4 neilikkaa jauhettuna (jauhaminen onnistuu parhaiten morttelissa)
n. 1/3 tl jauhettua kanelia
1 isohko kukkakaali paloiteltuna
suolaa
kourallinen (pakaste)herneitä - voi jättää poiskin
1 - 1 ½ tl korianterijauhetta
2 - 3 rkl tuoretta tai kuivattua kookosta jauhettuna

VALMISTUS

1. Kuumenna öljy isolla pannulla ja lisää sipulit. Paista sipulia kovahkolla keskilämmöllä, silloin tällöin sekoitellen, kunnes sipuli on todella ruskeaa. Lisää inkivääri-valkosipulitahna ja chilit ja paista edelleen viitisen minuuttia.

2. Lisää tomaatti ja paista edelleen, kunnes tomaatti on tasaista "mössöä" ja hieman kuivahtanut. Lisää perunat ja paista edelleen viitisen minuuttia muutaman kerran sekoittaen. Lisää kurkuma, chilijauhe, jauhetut neilikat, kaneli, kukkakaali ja suola sekä noin 3 - 4 dl vettä. Hauduttele kannen alla, kunnes vihannekset ovat kypsiä. Kypsymisen loppuvaiheessa lisää mukaan herneet. Lisää tarvittaessa vettä (kastiketta saa olla jonkun verran, mutta vihannesten ei kuitenkaan tulisi uida soossissa).

3. Sekoita lopuksi joukkoon korianterijauhe ja jauhettu kookos ja paista vielä pari minuuttia.

Tarjoa riisin tai chapatin kanssa.


Teluguksi ja enkuksi Cauliflower Korma

5 kommenttia:

hanna kirjoitti...

Varmaan toooosi hyvää! Ihan varmasti kokeilen viimeistään joulun jälkeen :)

Yaelian kirjoitti...

Nami, kuulostaa taas tosi herkulliselta, tykkään paljon kukkakaalista!

Hippu kirjoitti...

Hanna, mä ainakin tykkään kovasti, kannattaa kokeilla! :-)

Yaelian, kukkakaali rulettaa :-)

Matti kirjoitti...

Tosi jees! Laitoin kokeilun vuoksi tofua sekaan ja hyvin toimi. Kiitos oikein hyvästä reseptistä! :)

Satu kirjoitti...

Matti, hienoa että maistui! Minäkin nykyään varioin tästä kaikenlaisia versioita. Tofua en ole kokeillut, mutta kuulostaa sen verran mielenkiintoiselta, että pitää varmaankin kokeilla. Kiitos vinkistä! :-)