30. joulukuuta 2008

Munakokkelia intialaiseen tapaan

Tämä helppo kananmunaruoka, "intialainen munakokkeli", sopii varsinkin chapatin kanssa aivan loistavasti yhteen! Se on myös mainio pikaruoka, sillä esivalmisteluihin ja itse ruoan valmistamiseen ei todellakaan kauaa mene. Paahtoleivän ja vaikkapa jonkun mausteisen makkaran kanssa tästä saisi hieman intialaistetun aamiaisen, jonka voisi kuvitella sopivan erityisen hyvin juhlien jälkeiseen aamuun.

Kuva on hieman epäselvä ja kaiken lisäksi taustalla komeilee TAAS se chapatin korvike eli kaupan rullarieska! Pitäisiköhän meille palkata joku leipomaan chapateja - muutenhan tämä touhu alkaa mennä ihan mahdottomaksi...

Joskus käytän ruoassa pelkkiä kananmunia, mutta usein lisäilen sekaan jotakin kasvista, esimerkiksi lehtivihanneksia, kesäkurpitsaa tai jotakin muuta kurkkukasvia, vihreää paprikaa pieninä paloina, ja olenpa joskus tainnut tunkea ruokaan hienoksi suikaloitua kaaliakin, joka sekin sopii ruokaan paremmin kuin voisi kuvitella. Tässä nimenomaisessa ruoassa on mukana paksoin jämää, ja siitä siis johtuu tuo ruoan vihreys ja ruokaisuuskin.

Hieman toisentyyppinen versio samasta ruoasta, pohjoisintialaisempi Egg Bhurjee, löytyy Garam Masalasta.

AINEKSET
parille nälkäiselle

öljyä
1 tl ruskeita sinapinsiemeniä
½ tl jeeran siemeniä (juustokuminaa)
muutama currylehti - voi jättää poiskin
pari vihreää chiliä hienonnettuna - tai maun mukaan
1 - 2 vs-kynttä hienonnettuna
1 sipuli hienonnettuna
1/3 tl kurkumaa
1 tl korianterijauhetta
½ tl chilijauhetta - tai maun mukaan
suolaa
4 kananmunaa

VALMISTUS

1. Riko kananmunien rakenne rikki kulhossa. Kuumenna öljy pannulla ja anna sinapinsiementen paukkua kannen alla. Lisää jeera, currylehdet, chilit ja valkosipuli ja paista hetki sekoitellen. Lisää sipuli, jauhetut mausteet ja suola ja paista, kunnes sipuli on pehmentynyt mukavasti (sipuli saa saada vähän väriäkin, mutta sitä ei ole tarkoitus kuitenkaan varsinaisesti ruskistaa).

2. Jos käytät jotakin kasvista, lisää se hetki sipulien jälkeen ja paista, kunnes vihannes on lähes kypsää ja "kuivaa". Lisää sitten kananmunat ja kun kananmunat alkavat hyytyä, vetele lastalla pannun pohjaa myöten edestakaisin ja riko kananmunien rakenne ryynimäiseksi. Paista hetki (ilman kantta!), kunnes kananmunat ovat kypsiä ja melko kuivia.

Tarjoa riisin tai chapatin kanssa.

Teluguksi Kodi Guddu Vepudu
Enkuksi Egg Fry

2 kommenttia:

  1. Mielenkiintoinen munakas. Muuten, kokeilin tänään kikpapujen keittämistä suolan kanssa, koska sulla ne onnistuivat paremmin. Surffasin ja alkoi tulla palaneen hajua, olin unohtanut ne ja ne oli imeneet kaiken veden itseensä ja palaneet kattilan pohjalle....

    VastaaPoista
  2. Voi ei, Yaelian :-D Toivottavasti sulle ei nyt jäänyt kammoa kikherneiden keittämisestä suolan kanssa!! Netti ja ruoanlaitto on todella paha yhdistelmä - itsekin taas tämän eilen totesin, kun tein vähän jogurttia surffaillessani. Ei tarvinnut kuin vähäksi aikaa unohtua koneelle, kun maidot jo kiehuivat hellalle...:-) Voi jestas sitä hajua!

    VastaaPoista