22. heinäkuuta 2008

Pastaa ja kikherneitä

Farfalle tricolore

Kun ensimmäisen kerran näin reseptin, jossa yhdistettiin pasta ja kikherneet, olin hieman epäileväinen. Sopivatko kikherneet muka pastan kanssa yhteen? Otin riskin ja kokeilin reseptiä, ja -voilà!- siitä tulikin yksi suosikkipastaruoistani!

Tämä resepti on muistaakseni alun perin Anna Bergenströmin kirjasta Rakkautta, oliiveja ja timjamia: hyvän olon ruokaa. (Olen kyllä vähän muutellut ohjetta, mutta en kuollaksenikaan muista, mitä olen mahtanut muutella.) Voin muuten suositella lämpimästi kyseistä kirjaa - siellä on paljon ihania reseptejä kasvissyöjillekin!

Jos haluat päästä helpommalla, käytä säilöttyjä kikherneitä, jotka eivät tarvitse kuin huuhtelun, valutuksen ja kuumennuksen.

AINEKSET
kahdelle nälkäiselle syöjälle

1 dl (n. 70 g) kuivattuja kikherneitä (tai säilöttyjä joku pari desiä)
250 g pastaa
2-3 rkl oliiviöljyä
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
1 sipuli hienonnettuna
2-3 porkkanaa raastettuna tai pieninä kuutioina
3-4 tomaattia, kuutioituna tai tölkkitomaatteja (400 g)
1 tl kuivattua oreganoa (voi jättää poiskin)
1-2 tl suolaa
vastajauhettua mustapippuria
1 dl kermaa (itse laitan yleensä ruokakermaa)
pieni kasa tuoretta basilikaa

TEE NÄIN

1. Liota kikherneitä 8 - 10 tuntia ja siivilöi vesi pois. Keitä kikherneet kattilassa tai painekeittimessä pehmeäksi (kattilassa aikaa menee noin tunti). Älä lisää keitinveteen suolaa, koska se estää kikherneitä imemästä itseensä vettä, mikä pidentää keittoaikaa ja jättää kuoren kovaksi. Jos lisäät suolaa, lisää se vasta lopuksi. Kun kikherneet ovat pehmeitä, siivilöi vesi pois ja siirrä sivuun odottamaan.

Kikherneitä liotettuna (kulhossa) ja liottamattomina.

2. Kuumenna öljy isossa pannussa tai kattilassa ja lisää valkosipuli ja sipuli. Freesaile, kunnes sipuli on läpikuultavaa. Sekoita joukkoon porkkanat, tomaatit, oregano, suola ja pippuri. Keittele hiljakseen kannen alla keskilämmöllä, silloin tällöin sekoittaen, 20 - 30 minuuttia. Lisää kikherneet ja kerma, sekoita hyvin ja kuumenna. Maista vielä, että suolaa ja pippuria on sopivasti.

3. Tällä välin kiehauta isossa kattilassa vettä ja lisää veteen suolaa. Lisää pasta, sekoita ja keitä paketin ohjeiden mukaan al denteksi.

4. Kun pasta on kypsää, siivilöi vesi pois ja sekoita pasta kastikkeen joukkoon. Koristele tuoreella basilikalla.

5 kommenttia:

  1. Tämä oli ensimmäinen kikhernekokeilumme, yllävän hyvää!

    VastaaPoista
  2. Anonyymi, kiva että maistui! :-) Minustakin kikherneet sopivat pastan kanssa yllättävän hyvin.

    VastaaPoista
  3. Innostuin reseptistä, kun oli vähän erilainen. Tuli kyllä ihan syötävää, pehmeä kermainen maku, eikä liian tuhti, hieman makua olisin kaipanut lisää.

    Irina

    VastaaPoista
  4. Irina, mukava kuulla että kuitenkin tykkäsit. Makua voi tietysti lisätä tarpeen mukaan. :-)

    VastaaPoista
  5. Aivan ÄLYTTÖMÄN hyvää.

    VastaaPoista