21. heinäkuuta 2008

Marinoitua ja paistettua kalaa

Monet intialaiset karsastavat kalaa, koska se kuulemma haisee. En tiedä, millaisia haisulikaloja siellä valtamerissä purjehtii, koska eihän kala varsinaisesti haise, ellei se ole pilaantunutta. Tietty ominaistuoksu kaloilla tietysti on.


Tämä on tavattoman helppo ja nopea kalaruoka, jota hyvällä onnella saisi syötettyä sellaisellekin, joka ei kalan hajusta pidä - kala nimittäin marinoidaan jogurtissa ja mausteissa. Olen tehnyt tätä ruokaa yleensä vaalealihaisilla kaloilla, lähinnä ahvenella ja kuhalla, mutta tänään oli eilistä lohta vielä jäljellä, joten käytin sen tähän. Oikein hyvää tuli!

AINEKSET

300 g - 400 g kalaa (periaatteessa varmaan mikä tahansa kala käy)
1 rkl jogurttia
1 tl korianterijauhetta
1/2 tl kurkumaa
1 tl chilijauhetta (tai maun mukaan)
1 t suolaa
1 tl inkivääri-valkosipulitahnaa (tai 1 valkosipulinkynsi ja pieni pala inkivääriä raastettuna)
öljyä paistamiseen

TEE NÄIN

1. Leikkaa kala haluamasi kokoisiksi paloiksi. Sekoita marinadin ainekset ja laita kalat sekä marinadi pussiin tai kulhoon. Levitä marinadi tasaiseksi kalojen pinnalle. Anna maustua jääkaapissa noin tunnin verran.

2. Kuumenna öljyä paistinpannulla ja paista kaloja molemmin puolin, kunnes ne ovat kypsiä ja saaneet mukavasti väriä. Tarjoa riisin ja jogurtin/raitan kanssa.

Englanniksi Fish Fry
Teluguksi Chepa Vepudu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti