20. heinäkuuta 2008

Jogurttiriisi

Eilisilta venähti vähän pitkäksi, ja tuli syötyä ja juotua vähän kaikenlaista. Tänään olikin sitten hyvä yrittää lepytellä vatsaa jogurttiriisillä.

AINEKSET

4 dl (jasmiini)riisiä
3 dl jogurttia
1 dl vettä tai maitoa
1 tl suolaa

1/2 - 1 rkl öljyä
1 - 2 tl sinapinsiemeniä
1 tl chana dalia (halkaistuja kikherneitä)
2 tl urad dalia (halkaistuja ja kuorittuja mustia linssejä)
2 punaista kuivattua chiliä (tai maun mukaan)
1/4 tl asafoetidaa (hajupihka, hing)
tuoretta korianteria koristeluun

TEE NÄIN

1. Keitä riisi ja jäähdytä se (jäähtymiseen menee tunti, pari). Sekoita jäähtyneen riisin joukkoon jogurtti, vesi tai maito ja suola.

2. Kuumenna öljy pienellä pannulla ja lisää sinapinsiemenet. Anna sinapinsiementen paukkua kannen alla ja lisää sitten chana dal, urad dal, chilit ja asafoetida. Paista näitä koko ajan sekoitellen, kunnes linssit ovat kullankeltaisia. Siirrä pannu pois liedeltä ja jäähdytä hetki.

3. Sekoita mausteseos riisin joukkoon ja koristele halutessasi korianterilla. Tarjoa huoneenlämpöisenä esimerkiksi intialaisen pikkelssin tai chutneyn kanssa. Sopii kevyeksi lounaaksi tai illalliseksi.

Englanniksi Curd Rice
Teluguksi Perugu Annam

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti