28. marraskuuta 2008

Lohilindströmit


Joku muukin on varmasti keksinyt tehdä lindströminpihvejä kalasta, mutta ainakin toistaiseksi kuvittelen olleeni niin ovela, että keksin tämän ihan ensimmäisenä. Punajuurentuskissani rupesin nimittäin miettimään, että pitääkö niihin lindströmeihin muka aina tunkea lihaa. No vastaus on, että ei. Näistä tuli nimittäin niin hyviä, että pääsivät heti lempiruokieni joukkoon ja vieläpä aika lähelle kirkkainta kärkeä (äidin kalasoppaa ei kyllä voita mikään).

Näihin pihvilöihin ei tule kananmunaa eikä jauhoja, joten ne sopivat kaikille, jotka vain syövät kalaa. Helppojakin ovat kuin mitkä, varsinkin jos nämä vielä paistaa uunissa.

AINEKSET
8 - 10 melko ohueen piffiin

300 - 350 g lohta
2 punajuurta keitettynä ja raastettuna
3 kevätsipulia hienonnettuna
1 - 2 tl (Dijon-)sinappia
½ maustekurkku hyvin pieninä kuutioina
n. 1 tl suolaa
reilusti vastajauhettua mustapippuria
eikä sitten muuta

1. Hienonna kala tehosekoittimella karkeaksi massaksi. Kala saapi olla vielä vähän pakkasen jähmettämääkin taikka sitten tuoretta, kunhan ei vaan enää ole elossa.

2. Sekoita kulhossa kaikki aineet ja hienonnettu kala. Paista koekakkara, jos viitsit, ja maistele, ovatko maut kohdillaan. Muotoile massa kostutetuin käsin haluamasi kokoisiksi ja näköisiksi pihveiksi.

3. Paista pannulla mehevän kypsiksi tai uunissa 200 asteessa noin vartin verran.

Syö minkä kanssa haluat tai ilman mitään.

Jonon viimeisenä luurailee yksi hieman kärähtänyt yksilö, mutta sitähän ei kukaan huomaa.

6 kommenttia:

  1. Ihanan väriset! Kalan kanssa en ole koskaan kokeillutkaan,mutta tofulla olen tehnyt kerran Lindströmin pihvit, ja hyviä oli nekin.Tätä kala Lindströmiä pitää ehdottomasti kokeilla!

    VastaaPoista
  2. Täähän on hyvä idea! Ja kuvat on tosi ihanat myös.

    VastaaPoista
  3. Kiitos, Yaelian ja Anna! :-)

    Yaelian, näköjään nuo lindströminpihvit ovat muokattavissa aika moneen makuun :-) Nuo tofupihvit ovat aika kekseliäs versio! Itse en ole koskaan tainnut kokata tofua missään muodossa, mutta pitäisi kai... jos ei muuta niin yleissivistyksen takia!

    VastaaPoista
  4. Hippu, haastoin sut karkkimeemiin....

    VastaaPoista
  5. Varmaan hyvää. Tuli mieleen, että hyvää olisi varmaan myös uunilohelle tehty punajuurikastike. :-p

    VastaaPoista
  6. Juhana, tuo punajuurikastike lohen kanssa kuulostaa myös tosi hyvältä :-)

    VastaaPoista