18. lokakuuta 2008

Peruna-palsternakkakeitto ilman chorizoa


Palsternakkaa tulee harvemmin käytettyä, ja siksi tämä resepti houkuttelikin taas keittoillalliselle. Chorizoviipaleet olisivat varmasti olleet keiton päällä mukava lisä, mutta jätin ne tällä kertaa pois, koska nuo tortillapizzat olivat jo sen verran "lihaisia".

PERUNA-PALSTERNAKKAKEITTO
3 - 4 syöjälle

50 g voita
1 iso sipuli hienonnettuna
225 g jauhoista perunaa paloiteltuna (3 isohkoa pottua)
225 g palsternakkaa paloiteltuna
suolaa
mustapippuria
8 1/2 dl kasvis- tai kanalientä (jos haluaa keitosta paksumpaa, lientä kannattaa laittaa vähemmän)
1 1/2 dl maitoa, kermamaitoa tai kermaa
(chorizomakkaraa tai muuta mausteista makkaraa viipaleina)

1. Sulata voi kattilassa ja freesaa sipulia, perunoita ja palsternakkaa hetki. Mausta ja peitä kasvikset foliolla, laita kansi päälle ja anna muhia keskilämmöllä kymmenisen minuuttia. Lisää liemi ja keittele, kunnes kasvikset ovat kypsiä.

2. Jos käytät chorizoa, paista niitä sillä aikaa tilkassa oliiviöljyä, kunnes ne ovat rapeita.

3. Soseuta keitto sauvasekoittimella tms., lisää kerma ja tarkista maku. Tarjoa keitto paistetuilla chorizoviipaleilla ja lehtipersiljalla koristeltuna.

(Ohje on peräisin Rachel Allenilta: Rachel's Favourite Food)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti