30. lokakuuta 2008

Lammaskorma


Eilisellä kauppareissullani löytyi myös lempivihannestani eli lammasta, ja pääsin pitkästä aikaa herkuttelemaan lammaskormalla.

AINEKSET
noin neljän hengen satsiin

Marinoitumaan
n. ½ kg karitsan tai lampaan lapaa
1 ½ dl jogurttia
1 rkl inkivääri-valkosipulitahnaa
pari vihreää chiliä hienonnettuna (voi jättää poiskin)
1 - 2 tl chilijauhetta (tai vähemmän)
1 ½ tl korianterijauhetta
½ tl kurkumaa

1 - 2 rkl öljyä
2 laakerinlehteä
pätkä kanelitankoa tai pari palaa kassiaa
4 vihreää kardemummaa
4 kokonaista neilikkaa
2 sipulia hienonnettuna
200 - 250 g kokonaisia (säilyke)tomaatteja paloiteltuna tai tomaattimurskaa
1 ½ - 2 tl suolaa
1 rkl valkoisia unikonsiemeniä
1 tl jauhettua juustokuminaa
tuoretta korianteria koristeeksi

VALMISTUS

1. Paloittele liha isohkoiksi kuutioiksi ja sekoita kaikki marinadin aineet. Laita liha ja marinadi kulhoon tai pussiin ja anna maustua jääkaapissa 3 - 4 tuntia, mieluummin kauemmin, vaikka vuorokaudenkin.

2. Paahda unikonsiemeniä kuivalla pannulla, kunnes ne ovat saaneet hieman väriä ja alkavat tuoksua ja poksua. Laita siemenet sekä pari ruokalusikallista vettä mortteliin ja jauha aivan tasaiseksi velliksi.

3. Kuumenna öljy isohkossa pannussa ja lisää kokonaiset mausteet. Paista hetki, kunnes mausteet alkavat tuoksua voimakkaasti ja pullistua. Lisää sipuli ja paista sitä silloin tällöin sekoitellen, kunnes sipuli on todella ruskeaa (tähän menee ainakin 15 - 20 minuuttia). Mitä ruskeampaa sipuli on, sitä parempi!

4. Lisää tomaatit ja paista, kunnes neste on täysin haihtunut pannulta (5 - 10 minuuttia). Lisää suola ja lihat marinointiliemineen ja paista keskilämmöllä, kunnes nesteet ovat lähes haihtuneet. Lisää unikonsiementahna, jauhettu kumina ja sen verran vettä, että liha melkein peittyy. Hauduttele kannen alla, kunnes liha on kypsää ja pehmeää (n. tunnin). Koristele tuoreella korianterilla.

Hindiksi Gosht Korma
Englanniksi Mutton Korma

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti