8. syyskuuta 2008

Vihreät broilerivartaat ja sipuli-porkkanasalaatti


Minulla on lojunut vuosikausia kaapissa Sharda Pargalin kirja nimeltä Just Chicken - 100 easy recipes, mutta jostain syystä en ole koskaan kokeillut kirjasta yhtään reseptiä. Yhtenä päivänä selailin kirjaa tarkemmin ja huomasin, että kirjassahan on paljon mielenkiintoiselta tuntuvia broileriruokia. Miksi ihmeessä kirja on siis vain lojunut kaapissa iskemättömänä?!

Päätin korjata virheen ja ruveta kokeilemaan kirjan ohjeita silloin tällöin. Ensimmäiseksi ohjeeksi valitsin vihreissä yrteissä marinoidut broilerivartaat ja sipuli-porkkanasalaatin. Molemmat maistuivat hyviltä, mutta tykästyin varsinkin tuon salaatin ihanan raikkaaseen makuun. Broileri oli kirjassa snacks-osastolla, mutta riisin/jonkun leivän kanssa tämä on aivan riittoisa lounas tai päivällinen.

Noudattelin ohjeita melko tarkkaan muuten, paitsi että jätin broilerimarinadista vihreän paprikan pois. Kuivatun sarviapilan ja pinaatin korvasin tuoreella sarviapilalla ja garam masalan jätin myös pois. Alla on alkuperäinen ohje. Salaatissa muutin vähän ainesuhteita ja laitoin enemmän porkkanaa.

GRILLATUT VIHREÄT BROILERIVARTAAT (Haryali Murgh Tikka)
4:lle syöjälle

AINEKSET

1/2 kg marinoimatonta ja luutonta broileria

Marinadi:
1 dl jogurttia vatkattuna
2 - 3 valkosipulinkynttä raastettuna
n. 2 cm:n pala inkivääriä hienoksi raastettuna
4 rkl korianterin lehtiä hienonnettuna
1 rkl vihreää paprikaa hienonnettuna
1 rkl pinaattia hienonnettuna
1 rkl minttua hienonnettuna
2 - 3 vihreää chiliä pilkottuna
1 rkl limettimehua
1 tl suolaa
1 1/2 tl kuivattuja sarviapilanlehtiä (kasuri methi)
1/2 tl chilijauhetta
1/2 tl garam masalaa

Koristeeksi:
sipulirenkaita
limettilohkoja

VALMISTUS

1. Kuivaa broileri ja leikkaa se pienehköiksi kuutioiksi.

2. Jauha kaikki muut marinadin aineet paitsi jauhetut mausteet tehosekoitimella tasaiseksi tahnaksi ja sekoita lopuksi joukkoon jauhetut mausteet. Sekoita marinadi broilerin kanssa ja anna broilerin maustua jääkaapissa 3 - 4 tuntia.

3. Laita broilerit vartaisiin ja grillaa vartaita, kunnes broileri on kypsää. (Itse en omista kuin yhden epäkäytännöllisen sähkögrillin, joten valmistin broilerin uunissa 200 asteessa, noin 20 - 25 minuuttia.)

Tarjoa esim. naan-leivän kera.


SIPULI-PORKKANASALAATTI (Lachhedar Pyaz)
noin neljälle, lisukkeeksi

AINEKSET

1 - 2 sipulia
pari porkkanaa tai 1 - 2 punajuurta
1 rkl hienonnettua minttua
1 rkl hienonnettua korianteria
1/4 tl suolaa
yhden limetin mehu

VALMISTUS

1. Viipaloi sipulit ja porkkanat tai punajuuret hyvin ohuiksi.

2. Liota sipuleita kylmässä vedessä noin 20 minuuttia. Poista sipulit vedestä ja kuivaa ne hyvin.

3. Sekoita kaikki salaatin ainekset.

Tarjoa grillatun broilerin, kebabien tai biryanin lisukkeena.

Ei kommentteja: