26. syyskuuta 2008

Torttata

Tämän tortilla-frittata -virityksen takana on kolme motiivia: kaapista piti saada muutama juustonkäntty ja rucola käytettyä, ruoan piti syntyä vähällä vaivalla ja sen piti olla täyttävää.

Kaikki kriteerit täyttyivät; tuo viimeinen hieman liiankin hyvin, koska iskin tähän koko paketillisen mozzarellaa. Vähempikin olisi riittänyt. Puolustelen tätä sillä, että mozzarellan parasta ennen meni jo, joten se oli pakko käyttää kaikki pois.

AINEKSET
2 - 4 hengelle, riippuen muista tarjottavista

öljyä
1 sipuli viipaloituna
pari perunaa hyvin ohuina suikaleina
4 munaa
4 rkl vettä, kermaa tai muuta nestettä
rucolaa jonkinlainen kasa, karkeasti pilkottuna
pala cheddaria tai jotakin muuta juustoa raastettuna
suolaa
mustapippuria
köntsä mozzarellaa paloina (tai jotakin muuta juustoa)

1. Liota perunaviipaleita hetki vedessä ja kuivaa ne. Paista perunat ja sipulit pannulla.

2. Riko munat kulhossa ja lisää joukkoon neste, rucola, perunat, sipulit ja cheddar sekä mausta suolalla ja pippurilla.

3. Kuumenna öljy pannulla ja lisää munaseos. Anna paistua keskilämmöllä viitisen minuuttia, kunnes pinta on alkamassa hyytyä. Lisää päälle mozzarella ja laita frittata uuniin, 180 - 200 asteeseen. Grillivastusten alla tulisi varmaan kiva väri pintaan, mutta ihan hyvin väriä saa ilman niitäkin. Anna frittatan olla uunissa noin 20 minuuttia, tai kunnes pinta näyttää sopivan väriseltä.

Ei kommentteja: