13. syyskuuta 2008

Linssimuhennos punaisista linsseistä

Meillä niin tavallisia punaisia linssejä käytetään Intiassa harvemmin, enkä minäkään ole niistä koskaan mitään intialaista ruokaa tehnyt. Niitä oli kuitenkin tarttunut mukaani jollakin kauppareissulla, ja päätin kerrankin valmistaa niistä jotakin intialaista ruokaa.

Löysin Neela Panizin kirjasta The Bombay Cafe hyvältä näyttävän ohjeen, joka sopi juuri senhetkiseen olotilaani. Mikään vihannesten pilkkomismaraton kun ei oikein inspiroinut.

Ohje oli aivan älyttömän helppo - ja ruoasta tuli aivan älyttömän hyvä. Muutin vähän ainemääriä, mutta muuten resepti on alkuperäisessä muodossaan.

MASALA MASOOR DAL, Punainen linssimuhennos
reilu satsi kahdelle

2 dl punaisia linssejä
5 dl vettä
1/2 tl kurkumaa
1 - 2 tl suolaa
1 pieni sipuli hienonnettuna
2 - 3 vihreää chiliä hienonnettuna
1 - 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 tomaatti kuutioituna
(tuoretta korianteria)

Popu/tadka:
1 rkl öljyä
1/4 tl asafoetidaa (hajupihkaa)
1 - 1 1/2 tl kuminansiemeniä (jeeraa)
1 punainen kuivattu chili paloina

VALMISTUS

1. Puhdista ja huuhtele linssit. Laita linssit ja vesi kattilaan ja kiehauta. Lisää kurkuma, suola, sipuli, chilit ja valkosipuli ja keittele keskilämmöllä kannen alla viitisentoista minuuttia. Poista pinnalta vaahtoa.

2. Lisää tomaatit ja keittele vielä kymmenisen minuuttia.

3. Kuumenna öljy pienessä pannussa ja lisää asafoetida, kuminansiemenet ja punainen chili. Paista hetki ja lisää tämä seos keitettyjen linssien joukkoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti