20. elokuuta 2008

Mangovanukas


Löysin tämän ihanan jälkkäriohjeen Sailun blogista. En ole koskaan oikein pitänyt mangosta, mutta nyt päätin antaa mangolle uuden mahdollisuuden. Olin etsinyt jotakin kivaa mangojälkkäriohjetta jo pitkään, ja tämä Sailun ohje herätti kiinnostukseni heti varsinkin siksi, että Sailu oli räätälöinyt alkuperäisestä ohjeesta kevyemmän ja vähäsokerisemman version. Lisäksi jälkiruoka vaikutti tavattoman helpolta tehdä, ja helppo se olikin! Kaikkein vaikein vaihe tässä ohjeessa oli tuo jäähdytysvaihe, kun piti malttaa mielensä ja kielensä... Oli tämä vaan hyvää!

Itse käytin säilöttyjä mangoviipaleita, jotka soseutin, mutta tuoreella hedelmällä tulisi tietysti vielä parempaa. Joku valmis mangososekin varmasti kävisi.

TARVITAAN
neljälle

n. 3/4 dl pitkäjyväistä riisiä
1/2 l maitoa
4 - 5 rkl sokeria
7 - 8 cashewpähkinää
10 - 12 rusinaa
2 1/2 dl mangososetta
1/2 tl jauhettua kardemummaa

VALMISTUS

1. Liota riisejä vedessä 15 minuuttia. Siivilöi vesi pois. Kuumenna maito paksupohjaisessa kattilassa kiehuvaksi ja lisää riisit maitoon. Keittele riisejä miedolla lämmöllä, ahkerasti sekoitellen, kunnes ne ovat kypsiä ja seos on paksuuntunut paksuksi "riisivelliksi". Lisää sokeri, sekoita ja anna jäähtyä.

2. Halkaise cashewpähkinät pitkittäin kahtia ja ruskista ne pannulla pienessä öljytilkassa rusinoiden kanssa. Sekoita ne riisin joukkoon (säästä muutama pähkinä ja rusina koristelua varten). Lisää seokseen myös mangosose ja jauhettu kardemumma.

3. Koristele cashewpähkinöillä, rusinoilla ja mangonpalasilla. Tarjoa kylmänä.


Teluguksi Mamidipandu Payasam
Hindiksi Aam Ki Kheer

4 kommenttia:

  1. Ihana blogi! Mä eksyin ihan vahingossa tänne kun googlasin chapatijauhoja. Onneksi eksyin!

    VastaaPoista
  2. Tosi hyvä blogi - kiitos!!! Mahtavasti tietoa ja selkeästi esitetty. Ja mitä siitä sitten seuraa: ODOTAMME ILOLLA JA MIELENKIINNOLLA LISÄÄ!!!! :)

    VastaaPoista
  3. Tuhannet kiitokset! Nyt olen taas maisemissa ja pyrin jatkamaan kirjoittelua mahdollisimman pian :-) Hauskaa päivänjatkoa teille!

    VastaaPoista
  4. Aivan ihanat sivut. Eksyin tänne kun googlasin inkiväärin. Aivan ihania reseptejä!!!

    VastaaPoista