5. elokuuta 2008

Hiiriä ja ihmisiä

Viimeaikainen keskustelu Helsingin kanitilanteesta sai minut vertailemaan ihmisten ja eläinten välistä suhdetta Suomessa ja Intiassa. Intiassahan kaikennäköisiin ja -kokoisiin eläimiin törmää päivittäin, ja siellä ihmisten ja eläinten reviirit ovat aika iloisesti päällekkäin. Mutta sopu sijaa antaa, ja Intian väkiluvusta päätellen tuo sanonta saattaa pitää jopa paikkansa.

Tässä TOP 10 -lista eläimistä, joihin matkailija saattaa törmätä Intiassa milloin vain:

Hyttyset
Harvinaisempi vaalea lihalaatu, jota tuodaan aina silloin tällöin maahan lentokoneella, on näille otuksille oikea herkkupäivällinen. Se herättää horroksesta kaikki mahdolliset hyttyset kilometrien säteellä: tulkaa kaverit, seisova pöytä on katettu! Onhan tässä tietysti hyvät puolensakin - matkailija saa matkamuistoja enemmän kuin uskalsi toivoakaan ja vieläpä ihan ilmaiseksikin.

Heinäsirkat
Tämä intialainen "heinäsirkka" onkin aivan oma lajinsa. Se nimittäin puhuu englantia. Siellä se kihertelee katonrajassa, kun kuulee matkailijan kysyvän nukkumaan mennessään, että eihän tuo sirkka vain hyppää yöllä päälleni. Valojen sammuttua se päättää sitten antaa matkailijan kokea jännityksen hetkiä ja käydä kuiskaamassa hänelle terveisensä.

Sammakot
Sammakot tykkäävät kosteista paikoista, tämänhän me tiedämme. Mutta nämä nykyajan sammakot eivät enää viitsi rypeä ojissa, vaan ne käyttävät samaa kylpyhuonetta kuin ihmisetkin. Käyttävätköhän ne jo saippuaakin?

Liskot
Näiden otusten suurinta huvia on juhlia pimeässä kylpyhuoneessa silloin, kun ihmiset ovat poissa, ja livahtaa sitten valon syttyessä peilin taakse piiloon niin, että hännät vain vilkkuvat. Siellä ne sitten odottelevat, että hätääntynyt matkailija yrittää tehdä tarpeensa, jotta ne pääsisivät jatkamaan sitä mitä nyt olivatkaan tekemässä.

Rotat
Onneksi on Intian rautatiet! Voi sitä ihanaa ruoan ja roskan paljoutta, mikä on rautatieasemilla raiteiden alla. Siellä on mukava nuuskia ja tonkia paikkoja, eikä takuulla tarvitse olla yksin. Toisinaan jonkun rotan valtaa seikkailumieli, ja silloin onkin kätevää hypätä junan kyytiin aivan kotiovelta ja matkustaa vaikka Pakistanin rajalle. Päiväsaikaan junassa pitää olla vähän hissukseen, mutta yön pimeydessä ja ihmisten nukkuessa on mukava lähteä tutkimaan paikkoja ja ehkä hyvällä tsägällä säikäyttää kuoliaaksi joku - pyh, turisti!

Siat
Täällä sitä olisi, sitä kassler-lihaa.

Apinat
Olen pystytukkainen, ketterä, huumorintajuinen ja utelias pikku otus. Jotkut pitävät minua tyhmänä, mutta arvatkaapa mitä mieltä minä olen niistä, jotka maksavat ruoasta?

Kulkukoirat
Ajattelitko lähteä lenkille, kuten kotimaassakin teet? Vetäistä lenkkarit jalkaan ja muut urheiluvaatteet niskaan ja sitten juoksennella pitkin paikallisia katuja, lämpimästä kesäillasta nauttien? Ajattelepa uudelleen.

Lehmät
Kaikkihan nyt tietävät, että Intiassa lehmät kulkevat kaduilla. Niin ne kulkevatkin. Mutta muutamille valioyksilöille ei kylän raitti enää riitäkään, vaan ne käyttävät oikein moottoritietä.

Puhvelit
Niin hienoa asutusaluetta ei olekaan, ettei sinne sekaan pari puhvelia mahtuisi. Siellä ne sitten omakotitalojen välissä rouskuttelevat ruohoa päivät pitkät ja töllistelevät ohikulkevia ihmisiä.

Kaneja en ole tainnut nähdä.


Tässä kuvassa on muutakin mielenkiintoista kuin nuo siat...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti