2. elokuuta 2008

Kalan uudet kaverit


Minusta on hauska kehitellä erilaisia lisukkeita, koska niillä saa helposti uutta ilmettä ihan perusruokaan. Eilen tavallinen paistettu lohi sai uusia kavereita ananassalsasta ja paistetusta fenkolista. Rapsakka fenkoli ja happaman makea ananas sopivat tosi hyvin kalan ja riisin kanssa yhteen. Riisi oli tällä kertaa täysjyväriisiä, kun pitää välillä yrittää (väkisin) syödä terveellisempää riisiä eikä aina sitä valkoista jasmiini- tai basmatiriisiä...

ANANASSALSA
reilu annos kahdelle

noin kolmasosa ananaksesta
1 pieni salottisipuli hyvin hienonnettuna
1 rkl Thai Sweet Chili -kastiketta
tilkka öljyä
tuoretta korianteria hienonnettuna
ripaus suolaa ja vastajauhettua mustapippuria

1. Leikkaa ananas pieniksi kuutioiksi. Sekoita muiden ainesten kanssa yhteen ja anna maustua hetki.

PAISTETTUA FENKOLIA
tästäkin tulee kahdelle

tilkka öljyä
1 salaattifenkoli
1 kevätsipuli renkaina
suolaa ja mustapippuria
(ehkä tilkka hunajaa)
(sileälehtistä persiljaa)

1. Pese fenkoli ja poista varret sekä kanta. Suikaloi fenkoli. Kuumenna pannulla öljyä ja lisää fenkoli. Paista fenkolia hetki ja lisää sitten kevätsipuli. Paista jokunen minuutti ja mausta.

Ei kommentteja: