30. marraskuuta 2018

Palak paneer pizza

Maistoin kerran Intiassa palak paneer -pizzaa, ja vastaavanlaista pizzaa piti yrittää kotonakin. Tein palak paneer -kastikkeen tavanomaisella ohjeellani (sillä erotuksella, etten lisännyt kastikkeeseen yhtään vettä) ja levitin kastikkeen tavallisen pizzapohjan päälle. Pizza onnistui todella hyvin, ja tästä tuli heittämällä lempipizzani!

Pizzapohjan voi tehdä haluamallaan ohjeella, mutta itse käytän tavallisimmin Myllyn Parhaan ohjetta (jauhoja menee tosin huomattavasti enemmän kuin ohjeessa sanotaan). Tykkään itse myös vähän paksummista pizzapohjista, mutta jos pitää ohuemmasta pizzasta, kannattaa kaulia taikina koko pellin kokoiseksi.

Käytän palak paneerissa nykyään enimmäkseen pakastepinaattia, koska se on niin helppokäyttöistä ja varsin kelvollista kamaa. Sulatan pinaatin yleensä ensin mikrossa ja lisään sen ruokaan sitten. Paneeria saa nykyään ainakin Prismasta, ja on kyllä kiva, kun suomalaisissa kaupoissa on nykyään niin hyvät valikoimat.



1 ANNOS PIZZATAIKINAA (ohje esimerkiksi täältä)
+
1 ANNOS PALAK PANEERIA

PALAK PANEER:

1 rkl öljyä
1 sipuli hienonnettuna
2 tl inkivääri-valkosipulitahnaa
n. 1 tl suolaa
1/3 tl kurkumaa
2 tl korianterijauhetta
1 tl jauhettua juustokuminaa
1/2 - 1 tl chilijauhetta
2 tomaattia pieninä kuutioina 
1 pussi (150 g) pakastepinaattia (tai vastaava määrä tuoretta)
1 pkt (225 g) paneeria


1. Valmista pizzapohja ohjeen mukaan ja laita taikina kohoamaan 30-40 minuutiksi.

2. Pilko paneer haluamasi kokoisiksi kuutioiksi. Itse tykkään aika pienistä kuutioista. Sulata pinaatti esim. mikrossa. Jos käytät tuoretta pinaattia, keitä sitä hetki, purista vesi pois ja hienonna pinaatti joko veitsellä tai blenderissä riippuen siitä, tykkäätkö karkeammasta vai sosemaisemmasta pinaatista.

3. Kuumenna öljy ja lisää sipuli. Paistele sipulia silloin tällöin sekoittaen, kunnes se on hieman ruskistunut (n. 5 minuuttia). Lisää inkivääri-valkosipulitahna ja paista edelleen muutama minuutti.

4. Lisää suola, jauhetut mausteet ja tomaatit ja paista, kunnes tomaatti on pehmentynyt (n. 5 minuuttia).

5. Lisää pinaatti sekä paneer-kuutiot, sekoita hyvin ja peitä kannella. Hauduttele viitisen minuuttia ja tarkista maku. Jätä kastike jäähtymään hetkeksi aikaa.

6. Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen. Kauli pizzataikina haluamasi muotoiseksi ja laita se leivinpaperin päälle uunipellille. Anna pohjan kohota peitettynä 15 minuuttia.

7. Levitä sitten kastike pohjan päälle jättäen pizzan reunoista hieman tyhjää. (Levittäminen onnistuu parhaiten niin, että onkii paneer-palat kastikkeesta sivuun, levittää pohjan päälle pinaattikastikkeen ja ripottelee lopuksi paneerit pizzan päälle.) Kypsennä pizzaa uunin keskitasolla noin 13 minuuttia.


4 kommenttia:

  1. Hyvältä näyttää:) Paneeria olen kerran tehnyt itse , joskus kauan sitten. Tosi kätevää kun Arlalta saa valmista paneer-juustoa; täällä on vain muutama Arlan tuote, eikä tuota juustoa. Mä taas tykkään niistä ohuemmista pizzapohjista..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä tosi kiva, kun pnaeeria saa valmiina! Helpottaa elämää kummasti.

      Kyllä mulle uppoavat ohuemmatkin pizzapohjat, mutta jos saan valita, niin otan mieluummin paksumman. Olen sellainen leipähiiri. ;-)

      Poista
  2. Valmista paneeria?! Kaikkea sitä oppii kun vanhaksi elää. Ei ole tullut Tampereella vastaan. Täytyy pitää silmät paremmin auki. Paneerista tulisi tehtyä aika paljon enemmän, ellei sitä aina tarvitsisi tehdä itse.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, kyllä ainakin Espoon Prismoista löytyy hyvin. Ja myös siellä aiemmin mainitsemassani Indian Marketissa myydään paneeria, tosin muistaakseni aika isoina köntsinä. Onnea etsintämatkalle! Valmis paneer helpottaa kyllä kummasti elämää. :-)

      Poista