6. marraskuuta 2018

Tervehdys

Olen miettinyt jo pidemmän aikaa, että olisi mukava palata postailemaan intialaisia ruokaohjeita. Aloittamiskynnys on kuitenkin ollut korkealla, sillä ruokablogit ovat nykyään niin tyylikkäitä, että omat tuotokseni vaikuttavat niiden rinnalla vaatimattomilta räpellyksiltä. Mutta toisaalta: jos kerran haluan pitää ruokablogia, niin kai minä saan niin tehdä - vaikka sitten vähän vaatimattomamminkin.

Tarkoitus oli aloittaa aivan uusi blogi, mutta uuden blogin aloittaminen tuntui valtavan työläältä projektilta. En edistynyt asiassa edes sen vertaa, että olisin löytänyt mieleiseni blogipohjan. Sitten sain vinkin (kiitos!), että voisin jatkaa tätä vanhaa blogia. Ensin ajattelin, että ei missään nimessä. Vanhat postaukset jotenkin nolottavat, ja kuvatkin ovat ihan karmeita. Hetken aikaa mietittyäni ajatus alkoi kuitenkin kiehtoa. Jos jatkaisin tätä vanhaa blogia, säästyisin uuden blogin aloittamisen vaivalta ja voisin alkaa vain heti kirjoitella. Nielin siis ylpeyteni ja palasin nöyränä tänne, mistä kaikki sai joskus alkunsa.

Tässä sitä nyt sitten ollaan: blogissa, jonka en uskonut enää koskaan saavan jatkoa. Tuntuu toisaalta hyvin omituiselta ja toisaalta kotoisalta olla täällä. Tulee paljon kaikenlaisia muistoja mieleen. Enpä olisi uskonut, että tätä päivää koskaan tulee.

Blogi jatkuu varmaan aika samantyyppisenä kuin ennenkin, mutta muutoksiakin on luvassa. Suomalaisten kauppojen tarjonta on laajentunut viime vuosina ihan uskomattoman paljon, kun tarjolla on mifuja ja muita vastaavia, ja se tulee näkymään varmasti blogissanikin. Ajattelutapani on viime vuosina myös hieman muuttunut: kun ennen hain automaattisesti kaikkien intialaisten ruokien ainekset aasialaisista kaupoista, nykyään yritän miettiä, miten suomalaisten kauppojen antimia voisi käyttää intialaisissa ruoissa. Olen tehnyt monenlaisia havaintoja, ja niistä olisi tarkoitus kirjoitella tulevaisuudessa lisää.

Autenttisuudesta ei ole kuitenkaan tarkoitus tinkiä, ainakaan kovin usein. Joitakin aineksia - esimerkiksi tuoreita currylehtiä - ei edelleenkään saa suomalaisista kaupoista, mutta sellaiset ainekset voi jättää usein pois maun siitä suuremmin kärsimättä. Toisaalta koin taannoin melkoisen yllätyksen Stockmannilla käydessäni, sillä hyllyssä oli todella hyvä valikoima intialaisia mausteita: oli tummia sinapinsiemeniä, sarviapilan siemeniä, valkoisia unikonsiemeniä, kuivattuja currylehtiä, jeeran siemeniä, vihreitä kardemummia - lähes kaikkea!

Tarkoitus olisi myös laajentaa repertuaariani, sillä ohjeeni olivat aiemmin aika Etelä-Intia -painotteisia. Tykkään kokkailla nykyään paljon muutakin, joten blogi tulee (toivottavasti!) vähän monipuolistumaan. Tarkoitus olisi yrittää olla muutenkin lukijaystävällisempi - jos siis tänne edes kukaan eksyy. Jos tulee mieleen parannus- tai kehitysehdotuksia tai mitä vain toiveita, otan ne kiitollisena ja ilolla vastaan!

10 kommenttia:

 1. Ihanaa että palaat tänne; ruokablogisi oli suosikkejani silloin joskus, ja muistan että olit ensimmäisiä kommentoijiani 10 v. sitten, voiko olla mahdollista. Intialainen ruoka on suosikkejani:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta taas on ihanaa, että sinä olet pysynyt lukijanani näin kauan. <3 Sinäkin olit ensimmäisiä kommentoijiani, ellet ihan ensimmäinen. :-) Kokkailemisiin!

   Poista
 2. No mutta ihan paras vaihtoehto jatkaa tata vanhaa. Onhan taalla takuulla monta sinun herkkuasi ja luottoreseptia ihan valmiina. Mita niita siirtelemaan minnekaan uuteen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi! Minustakin tuntuu nyt, että tämä oli varmasti paras ratkaisu - tai ainakin helpoin. :-)

   Poista
 3. Ihanaa! Innolla odotan uusia ohjeita, varsinkin näitä mifuiluja. Tämä sinun ruokabogisi oli minunkin suosikkini ja usein palannutkin tänne kurkistelemaan ohjeita. -m

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpas mukava kuulla! Mifuiluja on kyllä tulossa. :-)

   Poista
 4. Voiko tässä sanoa että tervetuloa takaisin? :D

  Olen kerran useampi vuosi sitten onnistunut löytämään tuoreita currynlehtiä jostain Hämeentien etnomarketista, en tietenkään muista enää edes mistä niistä. Olivat vielä ihan hyvälaatuisia ottaen huomioon sen, että ollaan Suomessa. Saisikohan niitä toivottua valikoimaan edes silloin tällöin? Tosin itseäni se ei auta, ellen juuri silloin satu olemaan Helsingissä käymässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kyllä voi sanoa! :-D

   Indian Marketista (siitä Hakaniemen hallin kulmalta) saa currylehtiä nykyään ilmeisesti aina! Tai ainakin niitä on ollut siellä kummallakin kerralla, kun olen siellä viime aikoina käynyt. Ostin niitä juuri eilen, ja olin tänään onnesta soikeana, kun laitoin ruokaa, ja tuli tuoreiden currylehtien tuoksut. :-D

   Poista
 5. Mulle kävi vähän samalla tavalla kun sulle, pidin taannoin ruokablogia blogspotissa, mutta innostus lopahti. Mä päätin vuoden alussa aloittaa uudelta pohjalta Wordpressillä, kun on työn kautta tullut tutustuttua siihen. Helpompaa olis ollu vaan jatkaa vanhalla, mutta pakko myöntää on se aika kätevä verrattuna blogspottiin.

  Sulla on tosi paljon mielenkiintoisen näköisiä reseptejä täällä. Vaimoni on varttunut Pakistanilais/kashmirilaisessa ruokakulttuurissa ensimmäiset kymmenen vuotta elämästään ja kotiruokana hänellä on ollut Pohjois-Intialainen, joten sitä meillä laitetaan enimmäkseen. Etelä-Intia on mulle oikestaan melko vieras. Sillä mä vähän palasinkin lueskelemaan.

  Jos sisältö on näin rautaa, ei ulkonäössä ole mitään hävetttävää. Mieluummin näin päin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en edes ajatellut vaihtamista blogspotista pois, vaikka muilla alustoilla voisi tosiaan olla paljon hyviä puolia, joita blogspotissa ei ole. En vaan jaksa opetella alusta alkaen.

   Minun ukkoni on Etelä-Intiasta, ja siitä syystä meillä syödään aika eteläintialaispainotteisesti. Mutta syödään meillä muutakin intialaista, enkä nykyään enää kategorisoi intialaisia ruokia mielessäni pohjois- ja eteläintialaisiin, niin kuin ennen tein. Ihan sama, mistä safka tulee, kunhan on hyvää. :-D Tosin kun ukkeli on sieltä etelämpää ja kun minäkin olen sen alueen ruokiin erityisesti tykästynyt, niin kyllä se pääpaino on kuitenkin rasamissa, sambareissa jne.

   Kiitos todella paljon kannustuksesta. Nykyään ruokablogit ovat tosiaan niin tyyliteltyjä, että välillä oikein nolottaa nämä omat räpellykset, mutta toisaalta mulla ei vaan kärsivällisyys riitä mihinkään stailaamiseen (vai mitä se nyt on). Kuvat pitää saada äkkiä otettua, ja jälki on sitten se mukaista. :-D

   Poista