14. marraskuuta 2018

Keema matar mifu-jauhiksella

Kokeilin, miten uusi Mifu jauhis taipuisi perinteiseen intialaiseen keema matar -ruokaan (=jauhelihaa ja herneitä), ja täytyy sanoa, että tykkäsin tästä jauhisversiosta ehkä jopa enemmän kuin jauhelihaversiosta! Ja se on paljon sanottu jauhelihan ystävältä. 😊 Jogurtti tuo mifuun sellaista kivaa mehevyyttä, ja mausteiden kanssa mifusta tulee ihan älyttömän maukasta.



Samalla ohjeella voi tehdä tietysti myös jauhelihaa tai muita kasviproteiineja. Jos kokonaisia mausteita (kanelia, kardemummaa, jeeran siemeniä) ei ole, voit lisätä lopuksi hieman garam masalaa tai korvata kokonaiset mausteet pienellä määrällä jauhettuja.


KEEMA MATAR MIFU JAUHIKSELLA

1-2 rkl öljyä
2-3 cm:n pätkä kanelitankoa
3 kokonaista vihreää kardemummaa
1 tl jeeran eli juustokuminan siemeniä
1 sipuli hienonnettuna
2 tl inkivääri-valkosipulitahnaa
1 pkt Mifu jauhista
1/2 tl kurkumaa
2 tl korianterijauhetta
1 tl paprikajauhetta
1/2 -1 tl chilijauhetta
n. 1 tl suolaa
2 reilua ruokalusikallista turkkilaista jogurttia (Bulgarian jogurttikin käy)
1/2 pussia pakasteherneitä sulatettuna

Tarpeen mukaan:
(sitruunamehua)
(garam masalaa)
(tuoretta korianteria)



*****

1. Kuumenna öljy pannulla ja lisää kokonaiset mausteet. Kun ne alkavat tuoksua ja pullistua, pienennä levy keskilämmölle ja lisää sipuli.

2. Paista sipulia, kunnes se on saanut vähän väriä. Lisää inkivääri-valkosipulitahna ja jatka paistamista silloin tällöin sekoitellen 2-3 minuuttia.

3. Nosta hieman lämpöä ja lisää pannulle mifu, jauhetut mausteet ja suola. Paista hetki sekoitellen ja pilkkoen mifua samalla pienemmäksi muruksi.

4. Lisää jogurtti ja herneet ja jatka paistamista silloin tällöin sekoitellen, kunnes jogurtti on imeytynyt ja seos on täysin kuivaa (viitisen minuuttia).

5. Tarkista maku ja lisää tarpeen mukaan sitruunamehua ja/tai garam masalaa.

Tämä ruoka sopii erityisen hyvin yhteen intialaisten leipien kanssa, mutta miksei riisinkin.

*******


4 kommenttia:

  1. Onpa tosi hyvän näköistä:) Mä en kokeillut Mifua nyt kun olin Suomessa, vaikka oli tarkoitus, mutta oman keittiön puute rajoitti aika lailla ruuan tekoa. Ihanat myös nuo naanleipäsi edellisessä postauksessa:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Jael. :-) Minulle ainakin maistui!

      Tuskin minäkään tulisin hirveästi kokkailleeksi, jos ei olisi omaa keittiötä käytössä. Jotenkin sitä on niin tottunut omiin astioihin ja maustearsenaaliin. :-)

      Poista
  2. Testattu ja hyvää tuli, tosin Mifu vaihtui matkalla Muruksi ;-)
    Naanlepäsetkin hävisivät pelliltä nopsaan.
    -m

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee, jee, kiva kuulla! Mifu tai Muru, eikös se ole melkein sama. ;-) Minä en ole vielä Murua testannutkaan, kehveli sentään.

      Poista