31. elokuuta 2009

Olkaa viisaampia kuin minä!

Eilen se katastrofi sitten tapahtui: läppärini hajosi kokonaan, ja kaikki valokuvat (neljän, viiden vuoden ajalta) ja muu aineisto taisivat mennä sen siliän tien. Varmuuskopioita minulla ei tietenkään ole missään, vaan kaikki valokuvat olivat ainoastaan koneellani - voiko typerämpää ihmistä olla!!! Itseäni viisaammaat yrittävät vielä pelastaa, mitä pelastettavissa on, mutta luulen, että mitään ei enää ole tehtävissä. En edes halua ajatella, mitä kaikkea koneella olikaan... Nyyh. Toivoisin, että joku muu voisi oppia minun tyhmyydestäni jotain: jos sinulla on tallennettu valokuvat (ja muu aineisto) pelkästään tietokoneelle, kopioi ihmeessä ne talteen johonkin muuallekin!

Palailen postailemaan taas, kun saan eteeni jonkinlaisen järkevän koneen. Tätä ukon läppäriä en ainakaan halua käyttää - ääkkösetkin kun ovat niin suuren työn takana.

8 kommenttia:

 1. Voi että otan osaa, tuo on tosi kurjaa ja varmaankin tuli itku. Toivottavasti ainakin osa sun kaikista tiedostoista voidaan pelastaa. Itse ostin ulkoisen kiintolevyn joku aika sitten,ja sinne menee varmuuskopiot.

  VastaaPoista
 2. Itsellä pyörii koneella Googlen Picasa, jolla tuo kuvien levylle polttaminen onnistuu helposti. Picasa kun muistaa mitkä kuvat edellisiltä levyiltä jo löytyy.

  Suosittelen _jatkossa_. :)

  VastaaPoista
 3. Tsemppiä sekä tiedostojen mahd. palauttamiseen että uuden koneen löytämiseen - molemmista kyllä tulee helposti harmaita hiuksia, yritä jaksaa. Ja kiitos muistutuksesta, itsellä osa tallessa mutta osa ei, pitääpä tässä ryhdistäytyä.

  VastaaPoista
 4. Voi itku! Kavipa huono tuuri. Toivottavasti uusi kone on parempi.

  Yaelianin ajatus ulkoisesta levysta saattaa tosiaan auttaa asiaa, siihen kannattaa varmaankin sijoittaa.

  Ehka viela joku ratkaisu loytyy... jos vaikka huollossa keksivat jotain.

  VastaaPoista
 5. Meille on ilmestynyt omppupomppukoneita ja ulkoinen kovalevy. Kone vetää automaattisia varmuuskopioita levylle säännöllisin väliajoin. On ainakin vähän turvallisempi olo.

  Tosi tyhmää tuollainen koneiden hajoaminen, mutta sitä sattuu. Uusia kuvia tulee. Laihana lohtuna sanottakoon, että eipä tarvitse käydä läpi vanhoja kuvia ja karsia jos menivät kaikki.

  VastaaPoista
 6. Yaelian, kiitos osanotosta! Itku ei ole vielä tullut, kun en ole suostunut ajattelemaan, mitä kaikkea koneella meni. Ja jotenkin vielä pidän yllä toivoa, että jotain saataisi ehkä pelastettua...

  Temposaur, tuo Picasa ei ole minulle kovinkaan tuttu, mutta täytyy varmaan perehtyä siihen tarkemmin. Kiitos vinkistä! Kuulostaa ainakin aika helpolta ja kätevältä!

  IreneKin, kiitos! :-) Kone taitaa olla kunnossa (kovelevy vain meni), mutta taitaa silti olla uuden koneen hommaaminen edessä, koska kone oli nin kamalan vanha muutenkin.Ukko saa kyllä hoitaa sen homman... ;-)

  Anna, tyhmyydestä sakotetaan.. :-) Oma vika, kun en tallentanut kuvia ja muita jutskia mihinkään. Ajattelin aina, että eihän mulle niin voi käydä, että kaikki menee. Kovalevyltä yritetään vielä pelastaa tietoja, mutta aika kalliiksi taitaa tulla...

  Nelle, mulle tuo ulkoinen kovalevy on ihan tuntematon käsite, mutta täytyy varmanakin perehtyä asiaan. Ja kiitos laihastakin lohdutuksesta - huonoja kuviakin oli joukossa paljon, joten eipä nyt tosiaankaan tarvitse karsia niitäkään! :-D

  VastaaPoista
 7. Heippa Hippu! Toivottavasti ovat tietokoneasiat jo selvinneet.Täällä kaipaillaan postauksiasi....

  VastaaPoista
 8. Yaelian :-)

  Ainakin tarkoitus on tehdä paluu lähipäivinä...

  VastaaPoista