5. toukokuuta 2009

Tårta på tårta

Nämä minun reseptilähteeni alkavat käydä entistä mielenkiintoisemmiksi, sillä tämä resepti on bongattu riisinkeittimen mukana tulleesta reseptivihkosesta. Tämän ruoan olisikin voinut tehdä alusta loppuun riisinkeittimellä, mutta minä olin tyly enkä käyttänyt riisinkeitintä ollenkaan.

Tämän ruoan erikoisuus on se, että siinä on samoja linssejä - moong-linssejä - kahdessa eri muodossa, kastikkeena ja "pihveinä". Moong-linssit, joita saa ainakin Hakaniemen intialaisista kaupoista ja muistaakseni Vii Voanistakin, sopivat ruokaan parhaiten, mutta kukaan ei estä kokeilemasta ruokaa esimerkiksi tavallisilla punaisilla linsseillä, joita saa lähes joka marketista.

Ruoka oli muuten hyvää, mutta antaisin itselleni piiskaa siitä, että ajoin linssit mikserissä hieman liian hienoksi, jolloin kastikkeesta tuli aika kermaisen oloinen. Olisin itse kaivannut kastikkeeseen hieman enemmän rakennetta, mutta ihan hyvää ruoka oli näinkin, vaikka maku olikin aika mieto minun suuhuni. Vaikka pihvimassasta tulikin tosi löysää, siitä onneksi sentään pystyi vielä muotoilemaan pihvejä. Lisäsin alkuperäisohjeeseen korianterijauhetta ja chilijauhetta, mutta muuten ohje on melko alkuperäisen mukainen.


DAL BANJARA
noin 4:lle


2 ½ dl moong dal -linssejä
2 rkl jogurttia
2 vihreää chiliä pilkottuna
suolaa
hieman jauhettua korianteria

3 rkl öljyä
1 tl jeeran siemeniä
hyppysellinen hajupihkaa (asafoetidaa, hing)
1 pieni sipuli hienonnettuna
pieni pala inkivääriä raastettuna
½ tl kurkumaa
chilijauhetta maun mukaan
suolaa
hieman korianterijauhetta

VALMISTUS

1. Puhdista ja huuhtele linssit ja liota niitä vedessä parisen tuntia. Siivilöi vesi huolellisesti pois ja laita linssit, jogurtti, vihreät chilit, suola ja korianterijauhe tehosekoittimeen ja aja karkeaksi tahnaksi. Laita puolet tahnasta sivuun odottamaan ja muotoile toisesta puolikkaasta kostutetuin käsin läpimitaltaan noin tulitikkuaskin mittaisia ohuita pihvejä. Kuumenna öljy pannulla ja paista pihvit molemmin puoli mukavan ruskeiksi. Laita pihvit talouspaperin päälle odottelemaan.

2. Kuumenna pannulle jäänyt öljy uudelleen, lisää jeeran siemenet ja anna niiden paistua hetki. Lisää hajupihka ja muutaman sekunnin päästä sipuli. Paista, kunnes sipuli on saanut hieman väriä, lisää inkivääri ja jatka paistamista muutama minuutti. Lisää kurkuma ja chilijauhe ja kääntele muutama sekunti.

3. Lisää loppu linssitahna, suolaa, korianterijauhetta ja noin 3 dl vettä. Kiehauta, peitä kannella ja hauduttele noin 10 minuuttia. Lisää vettä tarpeen mukaan (itselläni vettä taisi mennä 6 - 7 desiä). Lisää lopuksi pihvit ja kuumenna.

6 kommenttia:

  1. Hyviltä kuulostavat ja ihana tuo sydänkuva linsseistä! Onko tuo hajupihka ihan välttämätön?

    VastaaPoista
  2. Erikoisen kuuloinen ja nakoinen ruokalaji! Oliko hyvaa? Tekisi mieli maistaa...

    VastaaPoista
  3. Må voisin ehkä tyypata tämän reseptin. Kuulostaa kivalle noi pihvit - vaikka lisäkkeenä jollekin (tälläinen brutaali reseptinraiskaaja kun olen)

    VastaaPoista
  4. Yaelian, kiitos! :-) Hajupihka ei tosiaankaan ole välttämätön ja nyt kun katsoin alkuperäistä ohjetta, niin eihän sitä edes ollut siinä. :-O Lisäsin sitä vain estämään mahdollisia ilmavaivoja.. heh.

    Anna, ruoka oli kyllä hyvää, mutta jos/kun teen tätä toisen kerran, lisään kyllä huomattavasti enemmän mausteita; sen verran mietoa tämä oli mun makuuni. Mutta sopii varmasti semmoiselle, joka ei tykkää niin mausteisesta ruoasta. Lähetän sulle "virtuaali"maistiaiset! ;-)

    Nelle, nå tyyppaa vaan ihan vapaasti! :-D Tuo pihviohje onkin varmaan hyvä pohja kaikenlaisille sovellutuksille.

    VastaaPoista
  5. Hauska idea toi pihviä muhennoksessa. Täytyypä kokeilla sitten tujummin maustein.

    VastaaPoista
  6. Okriina, suosittelen tosiaankin laittamaan mausteita hieman reilummalla kädellä ja ihan oman maun mukaan, niin tulee taatusti mieleinen lopputulos! :-)

    VastaaPoista