28. toukokuuta 2009

Mangoshow 2009

Jokin aika sitten missasin yhden munakoisonäyttelyn, jossa oli esitteillä lukematon määrä erilaisia munakoisolajikkeita. En ollut tiennyt koko tapahtumasta mitään, ja harmitti ihan vietävästi, kun näin seuraavana päivänä lehdessä kuvia tapahtumasta ja monista kymmenistä erilaisista munakoisoista!

Tämän mangoshown ilmoituksen sentään huomasin tiistaiaamuna lehdessä: mangoshow kestäisi kolme päivää, ja tapahtumassa olisi esitteillä yli 200 erilaista mangolajiketta. Tätä tapahtumaa en halunnut missata, vaikka odotukseni shown suhteen eivät olleetkaan kovin korkealla. Onneksi kuitenkin menin tapahtumaan, sillä se ylitti kaikki odotukseni moninkertaisesti.

En ole koskaan suuremmin tykännyt mangoista, mutta enpä ole ollutkaan aiemmin mangosesongin aikaan Intiassa. Pientä totuttelua mango on näin sesonkinakin vaatinut, mutta nyt voin jo sanoa, että himoitsen joitakin mangolajikkeita.

Tässä kuvallista satoa mangoshowsta, joka järjestettiin Hyderabadissa Jubilee Hallissa, Public Gardenin alueella.

Tässä niitä nyt olisi!

Minun täytyy tunnustaa, mutta en ole koskaan tullut ajatelleeksi, että mangolajikkeita olisi olemassa enemmänkin. Tämän mangoshown jälkeen olen onneksi huomattavasti viisaampi, sillä showssa oli näytteillä kokonaiset 369 eri mangolajiketta!


Esitteillä oli huikeat rivit keltaisia mangoja...

... ja vihreitä mangoja.

Oli pikkelsseihin sopivia lajikkeita...

... ja uusia risteytyksiä.

Etelässä parhaimpina mangolajikkeina pidetään alphonsoa...

... ja kesaria.

Mangoja kuvattiin kännyköillä...

... sekä vähän järeämmällä kalustolla.

Itse en tietenkään kuvannut millään...

Tarjolla oli myös tietoa eri mangolajikkeista.

Esitteillä oli myös esimerkiksi mangojen kypsytykseen ja säilytykseen liittyvää teknologiaa.

Tämä on mangojen kypsytyskaappi, joka piti tietenkin käydä koeseisoskelemassa. :-D Lämpötila kaapissa oli ehkä reilut 20 astetta, ja raaka mango kypsyy tässä kaapissa kuulemma noin kuukaudessa. Kaappi sopii kypsytyksen lisäksi myös kypsien hedelmien säilytykseen, ja kypsä hedelmä säilyy kaapissa hyvänä parisen viikkoa.

Lisäksi esitteillä oli mangoista tehtyjä tuotteita: tässä mangopikkelssikisan parhaimmistoa.

Mangoja ja mangotuotteita oli tietysti myös myynnissä.

Ukkeli kysyi tämän kuvan nähdessään, että kukas tämä kehonrakentaja on. :-D

Nämä ovat kuivattuja mangolevyjä (maamidi thandra), toisin sanoen kuivattua mangososetta sokerilla makeutettuna. En ole ennen tämmöisiin törmännyt, ja siksi olinkin hieman epäluuloinen, kun ukkeli osti näitä kokonaisen kilon paketin. Minun piti tietenkin tehdä makutesti mahdollisimman pian ja repiä paketti auki jo kotimatkalla autossa. Testin lopputulos: nämä täytyy varmaankin piilottaa minulta.

Mangosta oli tehty myös suolaisia naposteltavia. Tämän pöydän ääressä kävi hirveä kuhina - intialaiset rakastavat näitä suolapalojaan! Ei ole mangoshowta eikä mitään muutakaan tapahtumaa, jossa ei myytäisi kaikenlaisia naposteltavia ja muuta suuhunpantavaa.

Tältä sedältä ostimme chatia (eräänlainen snack)...

... ja setä kysyi hyvin ystävällisesti, ennen kuin teki minun annokseni, että syökö madame kaaramia (kaaram tarkoittaa chilistä).

Valmis annos paperitöttörön sisällä näytti tältä - murmuroita, pähkinöitä, sipulia, mausteita... Annoksen ainoa ongelma oli se, että se oli liian pieni. Ensi kerralla pyydän tuplana.

Hei, hei, mangoshow! Ehkä vielä joskus tavataan!

4 kommenttia:

 1. Vautsi,kokonainen tapahtuma pelkästään mangoille! Ja 369 lajiketta, hurjaa! Mä rakastan mangoja ja odottelen,että mangosesonkip pian jo alkaisi.Voi kun olisi päässyt tuonne mukaan!
  Toi mangolevy oli varmaankin hyvää, täältä yleensä löytyy enimmäkseen aprikooseista tehtyjä levyjä.Mä olenkin pitkään haaveillut kuivurista, että voisin itse tehdä levyjä kaikenlaisista hedelmistä.

  VastaaPoista
 2. Oi, sulla on uusikin mangopostaus!
  Kanadassa kerran olin pettynyt ostamani mangon makuun, niin Intiasta tullut kämppis valisti, että sitä lajiketta käytetäänkin Intiassa lähinnä chutneyhin. Mango on taivaallista (älä silti syö koko pussia kerralla!) :).

  VastaaPoista
 3. Vau mika show! Tuolla valuisi kuola minullakin. Taalla jarjestetaan myos vuosittainen mangoshow, johon on ollut tarkoitus menna. Mangoja on tosi vaikea ostaa, jollei tieda lajikkeista, joten tuollaiset tietopaketit auttaa!

  Mista lajikkeista itse pidat? Mielestani alphonso on vahan 'overrated', hyvaa kylla, mutta esim. raspuri ja sindhura on myos tosi makeita ja hyvia.

  Kiva, etta alat tykata mangoista! There is no going back now,....

  VastaaPoista
 4. Yaelian, tuo oli kyllä kaikille mangofaneille loistava tapahtuma! Sun olisi tosiaankin pitänyt olla siellä, jos rakastat mangoja. :-) Mangolevy on hyvää; vähän turhankin hyvää. Mä en tiedä, mutta mun käsittääkseni nuo täkäläiset levyt kuivataan auringossa? Voin olla väärässäkin, ja Suomessa ainakaan mikään auringossa kuivaaminen tuskin onnistuisi. :-D En tiennytkään, että niitä voi kuivurillakin tehdä!

  Irenekin, mä olen kanssa jatkuvasti saanut pettyä Suomessa ostamiini mangoihin! Monta kertaa olen luullut ostaneeni hyvän mangon, mutta ei se sitten ollutkaan hyvä. En muista kyllä, mitä lajiketta on mahtanut olla - ensi kerralla katson paremmin, kun nyt tiedänkin noista lajikkeista jotain :-)

  Piilotin sen pussin jo kerran jääkaapin peränurkkaan, mutta taas löysin sen sieltä... :-D

  Anna, show oli tosiaankin hieno. Kiva, jos siellä teilläkin järjestetään vuosittainen mangoshow!

  Mangoja on tosiaankin vaikea ostaa, jos ei tiedä lajikkeista; t. nimim. kokemusta on. :-) Hirveän montaa lajiketta en ole vielä maistanut, mutta tuo sindhura oli se, joka todella iskeytyi tajuntaan. Siihen jäin koukkuun ja pahasti... Minusta tuo alphonsokin on kyllä ihan hyvää. Taidan nyt lähteä syömään mangoa - yksi taitaa vielä kaapissa olla! :-D

  VastaaPoista