10. helmikuuta 2009

Vähän terveellisempää naposteltavaa

Kävin taas pienellä ryöstöreissulla, tällä kertaa Noble Pig -nimisessä blogissa. Käyn siellä usein ihastelemassa huikeita valokuvia ja kuolailemassa ihania reseptejä. Tämä kikhernesnack-resepti houkutteli ennen kaikkea yksinkertaisuudellaan ja tietysti terveellisyydellään - ainakin esimerkiksi perunalastuihin verrattuna. Maku näissä oli kuitenkin ainakin yhtä hyvä! Noble Pigissä sanottiin näiden kikherneiden sopivan erinomaisesti oluen kumppaniksi, mutta tämä jäi vielä toistaiseksi testaamatta, sillä meillä syötiin näitä kahvin kanssa!

MAUSTEISET KIKHERNEET (alkuperäisohje)

2 tölkkiä kikherneitä huuhdeltuna ja huolellisesti valutettuna - tai itse keitettyjä
3 rkl oliiviöljyä
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria
1 tl chilijauhetta
1/8 tl paprikajauhetta - en kyllä näitä mittaillut...
tarjoiluun limettiviipaleita

1. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Laita kulhoon kikherneet, öljy, suola ja pippuri. Sekoita hyvin, kunnes mausteet peittävät kikherneet tasaisesti. Levitä kikherneet uunipellille yhteen kerrokseen ja anna olla uunissa noin 15 minuuttia, kunnes kikherneet alkavat vähän saada väriä. Sekoittele välillä.

2. Ota kikherneet uunista ja yhdistä chilijauhe sekä paprikajauhe pienessä kulhossa. Siivilöi sekoitus tasaiseksi kerrokseksi kikherneiden päälle ja laita pelti takaisin uuniin vielä noin 5 minuutiksi.

Tarjoa limettiviipaleiden kanssa.

Meiltä jäi näitä yli, ja seuraavana päivänä sekoitin loput salaattiin. Hyvää oli!

11 kommenttia:

  1. Nam! Täällä tuollaista tarjotaan usein naposteluruokana, tosi herkullista! Eksä tykkäsi kovin ,niin laitoin usein.Tosin lisäsin vielä tuohon valkosipulia.NAM!

    VastaaPoista
  2. Niin ja kiitos linkkivinkistä,hyvä blogi!

    VastaaPoista
  3. Yaelian, oih, valkosipuli olisi varmaan ihana lisä tässä!

    Tuossa blogissa on vähän liiankin houkuttelevia kuvia... Mä olen aina nenä kiinni lasissa, kun katselen niitä. :-D

    VastaaPoista
  4. Oon kans tehny näitä ja maustanu ihan perunamausteella.On hyviä.Voiski taas tehä :)

    VastaaPoista
  5. Ekku, nää oli mulle ihan uusi juttu, mutta ei takuulla jäänyt viimeiseksi kerraksi, kun tein näitä :-) Ja tosiaankin, näitä voisi maustaa ihan mielensä mukaan, esim. tuo perunamauste kuulostaa tosi hyvältä!

    VastaaPoista
  6. Naa oli varmaan hyvia.
    Hetkinen...onko tama snack sama kuin sundal?

    VastaaPoista
  7. Anna, hyviä olivat :-)

    Eikös sundaliin tule niitä eteläintialaisia jutskia, kookosta, sinapinsiemeniä jne, joten ei tämä ihan sama taida olla, vaikka sundalia vähän muistuttaakin. Mietin itsekin tuota sundalia, kun tein näitä :-)

    VastaaPoista
  8. tämmöistä kokeilen ehdottomasti joihinkin illanistujaisiin! itse en ole kauhea sipsinsyöjä, mutta silloinkin harvoin kun niihin kajoaa niin alkaa vähän hirvittää kun miettii millä sitä on taas itsensä myrkyttänyt. :) nämä olisi ehdottomasti parempi vaihtoehto!

    mulle tulee tuosta noble pigista mieleen vähän tämä blogi: http://thepioneerwoman.com/cooking/, mainoita ohjeita ja juttuja, vaikkain kaikki on hukutettu kermaan ja rasvaan.. tai siis ehkä juuri sen takia.

    VastaaPoista
  9. Katri, nämä ovat todellakin paljon parempi vaihtoehto sipseille - kannattaa ehdottomasti kokeilla! Mulla tuo sipsien syönti on vähän sama kuin suklaan, eli yhden kun ottaa niin pitää syödä koko pussi :-D Näiden kikherneiden kohdalla se ei olisi niin vaarallista, kun näistä saa ehkä jotain ravintoaineitakin (kai...?) eikä vain pelkkää rasvaa...

    Onpa tosiaankin saman oloinen tuo mainitsemasi blogi! Mun mielestä tuommoiset blogit, joissa on paljon aivan älyttömän houkuttelevia kuvia, pitäisi lailla kieltää ;-)

    VastaaPoista
  10. Nämä ovat ihan älyttömän hyviä!! Ite olen tehnyt paahdettuja kikherneitä useamman kerran töihin evääksi, ja niitä onkin sitten kiva popsia töiden lomassa.. Terveellisiä!

    VastaaPoista
  11. Hyviä ovat, Insanity! :-) Ja mukava idea ottaa näitä töihin evääksi.

    VastaaPoista