2. helmikuuta 2009

Herää pahvi... siis papu

Koin yhtenä päivänä kaupan heviosastolla herätyksen: meillähän ei ole ollut vihreitä papuja pitkään aikaan! Tässä siis vihreitä papuja erittäin simppelillä ja nopealla tavalla valmistettuna.

AINEKSET
parille, kolmelle

hieman öljyä
1 tl ruskeita sinapinsiemeniä
muutama currylehti (voi jättää poiskin)
1 - 1 ½ tl urad dalia
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
1 - 2 vihreää chiliä hienonnettuna
250 g vihreitä papuja
suolaa
2 rkl vettä
½ - 1 tl korianterijauhetta
2 - 3 rkl tuoretta kookosta jauhettuna tai hienoksi raastettuna

VALMISTUS

1. Peset pavut, poista päät ja leikkaa ne muutaman sentin pituisiksi paloiksi.

2. Kuumenna öljy pannulla ja anna sinapinsiementen paukkua kannen alla hetki. Lisää currylehdet ja urad dal ja paista, kunnes urad dalit ovat kullankeltaisia. Lisää valkosipuli ja chilit ja paista hetki.

3. Lisää pavut, suola sekä vesi ja hauduttele kannen alla silloin tällöin sekoitellen, kunnes pavut ovat melko pehmeitä (ehkä noin 10 minuuttia). Lisää korianterijauhe ja kookos ja paista vielä hetki.


Enkuksi Beans Fry
Teluguksi Beans Vepudu

Ei kommentteja: