21. joulukuuta 2011

Bagel-chipsit


Tämä blogi se seuraa aina yhtä tiiviisti aikaansa. Näin joulun kynnyksellä valmistui niinkin ajankohtainen herkku kuin kuivahtaneesta bagelista valmistetut chipsit. Herkkuu-aa on meillä monenlaista...

BAGEL-CHIPSIT
iso uunipellillinen
Ohje (muokattuna) BBC Good Foodilta

TARPEET
1 bagel (vanha kuivahtanut)
öljyä
suolaa
oreganoa
paprikajauhetta
... tai mausteita oman maun mukaan

VALMISTUS

Laita uuni lämpenemään noin 180 asteeseen.

Leikkaa bagel poikittain muutaman millimetrin paksuisiksi viipaleiksi ja levitä viipaleet pellille leivinpaperin päälle yhteen kerrokseen.

Sudi tai suihkuttele viipaleille vähän öljyä ja ripottele päälle suolaa sekä mausteet.

Paista uunissa 4-5 minuuttia. Anna jäähtyä ennen tarjoamista.

Tarjoa vaikkapa glögin kanssa. :-) Nämä olivat muuten älyttömän hyviä - pesevät perunaiset serkkunsa mennen tullen!

*****

Näiden chipsien myötä toivottelen kaikille oikein maukasta ja vatsantäyteistä joulua! Ennen kuin poistun takavasemmalle, täytyy vielä mainostaa minun ja ihanaisen ystäväni Lauran uutta yhteistä ruokaprojektia, joka alkaa ensi vuoden alusta ja kestää vuoden loppuun. Aiomme kokata tai leipoa vuoden mittaan aakkoset läpi niin, että kahtena ensimmäisenä viikkona valmistamme jotain a:lla alkavaa, seuraavana kahtena b:llä ja niin edespäin, kunnes ollaan aakkosten toisessa päässä. Haaste on avoinna kaikille aakkkoskokkailusta innostuville, eli kaikki ovat enemmän kuin tervetulleita tulemaan mukaan! :-)

Jokohan se pukki kohta tulisi...

2 kommenttia:

  1. Ihana idea käyttää beigelit tuolla tavoin:)
    Ja onnea uudelle projektille Lauran kanssa;kävin jo katsomassa,hieolta näyttää!
    Oikein hyvää Joulua ja Uutta Vuotta 2012!

    VastaaPoista
  2. Kiitos, Yaelian, ja oikein hyvää joulua ja uutta vuotta sinullekin!

    VastaaPoista