13. joulukuuta 2010

Olen käynyt piparkakkutalossa

Törmäsin viikonloppuna paikallisessa hotellissa perin erikoiseen näkyyn: piparkakkutaloon, jonka sisällä aivan normikokoiset ihmiset mahtuivat käyskentelemään. Piparkakkutalossa oli joulumyymälä, jossa myytiin erilaisia joululeivonnaisia, kuten stolleneita, panettoneja, jouluhalkoja, luumukakkuja, pipareita ja piparkakkutaloja, sekä suklaamakeisia joka lähtöön.


Idea oli sinänsä ihan hauska, mutta koska talo törötti keskellä hotellin kliinistä aulaa, talon ympäristö olisi kaivannut hieman maisemointia. Virittäydy siinä sitten joulutunnelmaan, kun prässättyihin pukuihin pukeutuneet liikematkalaiset kälättävät vieressä kännykkään, ja laukkupoika sohaa edestakaisin kärryjensä kanssa kuin paraskin petteri punakuono.

Talossa riittäisi melko mukavasti askarreltavaa kotileipurille, sillä pituutta sillä on 1,8 metriä, leveyttä 1,5 metriä ja korkeutta 2,4 metriä. Seinä- ja kattotiiliä talossa on yhteensä 1150 kappaletta, ja sokerikuorrutusta taloon on kulunut 320 kiloa.


Kaikki vaan joukolla seinää syömään.

Pitäisiköhän tekaista tämmöinen? Toiskohan pukki sitten paljon lahjoja?

5 kommenttia:

 1. Hehe, meinaakohan tuon syödäkin joku? :-)

  VastaaPoista
 2. Aika ihana piparitalo,vaikka onkin ehkä hieman väärässä ympäristössä,Joo,mä voisin puraista tuota seinää;D

  VastaaPoista
 3. Anette, samaa mietin minäkin! Voisin ilmoittautua vapaaehtoiseksi. ;-)

  Yaelian, kuten myös! :-)

  VastaaPoista
 4. Hassua, näin tällaisen samanlaisen piparkakkutalon Bangaloren Leela Palace- hotellissa, jossa oltiin viikonloppuna. Sisällä myytiin kakkuja ja pipareita ylihintaan.

  VastaaPoista
 5. Anna, nuokin piparkakkutalossa myydyt tuotteet olivat kyllä aika lailla yläkanttiin hinnoiteltuja! Kai noissa hienoimmissa hotelleissa ajatellaan, että siellä asioivat eivät niin välitä, mihin rahojaan tuhlaavat. Mä en muuten ostanut piparkakkutalosta mitään; kävin vain törkeästi valokuvailemassa heidän leivonnaisiaan. :-D

  VastaaPoista