10. huhtikuuta 2009

Suklaata!

Viime aikoina on tullut syötyä aika paljon ulkona, joten kokkailut ovat jääneet aika vähälle eikä noista ravintolaruoista pelkästään viitsi postailla. Eilinen kahvilakokemus oli kuitenkin ihan pakko tulla jakamaan, sillä sain maistaa itselleni jotakin ihan ennen kuulumatonta, nimittäin suklaapizzaa! Reseptiä pizzaan minulla ei tietenkään ole antaa, mutta ohjeen kehittely ei varmastikaan olisi mitään vaikeaa. Suklaapizzasta saisi helposti aika yllättävän ja erikoisen jälkiruoan!

Tähän meidän lähistölle avattiin äskettäin kahvila nimeltään The Chocolate Room (TCR), josta saa nimensä mukaisesti kaikkea suklaista, tavanomaisimmista juomista ja kakuista aina pannukakkuihin ja pizzaan. Kaikki kahvilan tuotteet ovat munattomia, joten ne sopivat myös kasvissyöjille.

Listalla on useampaakin erilaista suklaapizzaa, mm. chilli hot chocolate pizza (sulatettua suklaata, chilihiutaleita, oreganoa ja juustoa) ja tropical pizza (suklaakastiketta, mangoa, kuivattua aprikoosia, paahdettua kookosta ja cashewpähkinää). Itse valitsin pizzan nimeltä hi-fibre pizza, jossa oli pizzapohjan päällä sulatettua suklaata, maissihiutaleita, vaahtokarkkeja, valkosuklaapaloja ja hunajaa.

Pizzasta ei ole muuta sanottavaa kuin että hyvää oli - ja suklaahimotkin lähtivät vähäksi aikaa! Nyt ne tosin ovat taas palanneet... :-D Pizzapohja oli pehmeä ja melko paksu, vähän sellainen suklaisen pullataikinan omainen. Sulatettu suklaa pizzan päällä oli lämmintä ja tahmaista ja maissihiutaleet mukavan rapsakoita, ja ne sopivat pizzaan tosi hyvin. Ainoa mitä hieman kritisoisin, olivat nuo vaahtokarkit, koska en muutenkaan mitenkään rakasta vaahtokarkkeja, ja ne venyivät pitkiksi ja sotkuisiksi nauhoiksi, kun niitä leikkasi. Suklaapizzaa kokeilen kyllä ehdottomasti sitten joskus kotona, tai ehkäpä jo täällä Intiassa, jos tulee hommattua uuni.

8 kommenttia:

  1. Varmaankin ihana paikka! Suklaapizzat kuulosti aika erikoiselta jotkut niistä,mutta mä kyllä olen kerran syönyt jälkkäripizzan ,tosin taikina ei ollut suklaapitoinen. Täällä on vuosia ollut suklaakahvila/ravintolaketju nimeltä Max Brenner,joka levittäytynyt USAaan, Australiaan ja Aasiaan.Ihania kahviloita, suklaafriikin unelma, joten voin kuvitella että myös tuossa Chocolate Roomissa nautit kunnolla! Suklaa on ihanaa!

    VastaaPoista
  2. Yaelian, joo mä arvelinkin, etteivät nämä intialaiset tuota ole suklaapizzaa keksineet vaan että se on keksitty jo aikaisemmin jossain muualla... :-) Kävin oikein katsomassa tuota Max Brennerin kotisivua ja menu näytti aika samantyyppiseltä kuin tämän Chocolate Roomin. Ihania herkkuja kerrassaan, slurps! Suklaa ON ihanaa! :-)

    VastaaPoista
  3. nuo muut mainitsemasi yhdistelmät sulatan kyllä, mutta että juustoa ja suklaata...hmmm...

    suklaaon kyllä niin ihanaa, että taitaisi heilahtaa ovi heti jos nurkille osuisin.

    VastaaPoista
  4. Hyppysellinen, mä taas jotenkin vielä sulattaisin tuon suklaa+juusto -yhdistelmän (riippuu tietysti mikä juusto on kyseessä), mutta tuo suklaa ja oregano tuntuu aika eksoottiselta yhdistelmältä... Mutta varmasti tulee käytyä tuolla paikassa toistekin, ja täytyy varmaan sitten seuraavalla kerralla maistaa tuota suklaa-juusto-oregano-pizzaa, että saan selville, onko se ihan kauheaa... ;-)

    VastaaPoista
  5. Suklaapizza menee ehdottomasti testiin! Kuulostaa ja näyttää aivan taivaalliselta.. Tosi erilaista :P Pitäisiköhän taikinaankin laittaa raastettua suklaata tms?

    VastaaPoista
  6. Insanity, näissä pizzoissa pizzapohjakin oli suklainen, joten pohjataikinassa oli suklaata muodossa tai toisessa. Just joku raastettu (tai jopa sulatettu) suklaa voisi olla taikinaan oikein passeli, tai ehkä kaakaojauhekin.

    VastaaPoista
  7. Ohhoh! Naista pizzoista tulee mieleen kerta, kun joskus lapsuudessa syotiin Sarkanniemella hillopizzaa. Luulisi, etta tuo suklaapizza olisi aklon makeaa? Voiko tuollaisen pizzan syoda yksin vai jakaako useampi ihminen yhden pizzan?

    VastaaPoista
  8. Anna, aika erikoiselta kuulostaa tuo hillopizzakin! Mutta varmaan oli hyvää sekin... :-)

    Suklaapizza ei ollut ollenkaan ällön makeaa, kun se suklaakin oli enempi sellaista tumman suklaan oloista eikä mitään makeampaa maitosuklaa-tyyppistä. Meidän pöytäseurue tilasi kaikille omat pizzat, ja yksi vain valitteli, että on vähän liikaa syömistä, mutta muut (itseni mukaan lukien, tietty, heh) söivät koko pizzan ilman mitään tuskia. Toista en kylläkään olisi enää jaksanut syödä! :-D

    (Pizzat olivat semmoisia pannupizzan kokoisia.)

    VastaaPoista