6. tammikuuta 2011

Vanhan leivän henkiinherätys

Näin terveelliseen ruokavalioon erikoistuneessa Lean is In -ohjelmassa näppärän keinon päästä hieman kulahtaneesta leivästä eroon. Koska kulahtaneita leivänpaloja näkee meillä aika usein, resepti pääsi kokeiluun aika pian. Ohjetta mainostettiin terveellisenä välipalana, mutta kyllä tämä varmaan pikkunaposteltavanakin menisi.

Idea oli hauska, toteutus helppo ja lopputulos varsin maukas. Jäin kuitenkin miettimään, olisinko tykännyt tästä vieläkin enemmän, jos leivät olisi paistettu krutonkien tyyliin rapsakoiksi. Voi olla. Toisaalta leipä ei krutonkimaisena ime itseensä makuja yhtä paljon kuin pehmeä leipä, joten lopputulos saattoi olla maukkaampi näin.

En ihan tarkkaan mittaillut määriä, mutta ohjetta voikin huoletta soveltaa mieltymystensä mukaan. Alkuperäisessä ohjeessa käytettiin mungpavun ituja, mutta minä laitoin niiden sijasta pari kevätsipulia.

LEIPÄ-VAGHARIA

5-6 palaa leipää (tummaa tai vaaleaa, kaikki varmaankin käy)
½ tl kurkumaa
n. ½ tl chilijauhetta
suolaa

1 rkl öljyä
1 tl ruskeita sinapinsiemeniä
1 tl jeeran siemeniä
oksa tai pari currylehtiä (voi jättää poiskin)
½ vihreä chili paloiteltuna (tai maun mukaan)
1 isohko tomaatti pieneksi paloiteltuna
muutama kevätsipuli hienonnettuna
pari ruokalusikallista sitruunamehua (tai maun mukaan)
1 rkl (paahdettuja) seesaminsiemeniä

VALMISTUS

1. Revi leipä käsin pienehköiksi paloiksi ja sekoita ne kulhossa kurkuman, chilijauheen ja suolan kanssa.

2. Kuumenna öljy pannulla ja lisää sinapinsiemenet ja jeeran siemenet. Kun sinapinsiemenet alkavat paukkua, lisää currylehdet, chili ja tomaatti. Sekoita hyvin ja paista muutama minuutti silloin tällöin sekoittaen. Lisää kevätsipuli, leipäpalat, sitruunamehu ja seesaminsiemenet ja sekoita hyvin.

3. Valmis!

2 kommenttia:

  1. Kiva ohje kulahtaneen leivän hävittämiseen;D En ole oikein syönyt leipää elokuusta lähtien karppaupsen vuoksi(tänään ravintolassa söin vain pikkupikkupalan),joten multa ei jäisi leipää tuohon reseptiin,mutta hyvä pitää muistissa.

    VastaaPoista
  2. Yaelian :-) Ehkä munkin pitäisi ruveta karpaamaan, niin ei olisi näitä leivänkänttyongelmia. ;-)

    VastaaPoista